2.4GHz modem ile 5 GHz router kullanılırsa performans nasıl olur?

Superbox bile 5 GHz fark ediyor. 5 GHz desteği olan modem gelsin diye Turkcell'i şikayet etmiştim. 5 gün içinde getirdiler.

Yanlış bilgi
Bu olay olduğunda cihaz iyi performans verir mi? Birisi Türk Telekom'un modemi diğeri de Xiaomi 4A router mesela.

Hocam siz istediğiniz kadar 5 GHz alın modeminiz 2.4 desteklediği için sizde mecburen o Router'ı 2.4'e bağlayacaksınız bir şey değişmez yani. Her türlü 5GHz olmaz internetiniz.

Hocam siz istediğiniz kadar 5 GHz alın modeminiz 2.4 desteklediği için sizde mecburen o Router'ı 2.4'e bağlayacaksınız bir şey değişmez yani. Her türlü 5GHz olmaz internetiniz.

Ama kuzenim şimdi 2.4GHz modeme 5 GHz Everest Router ile sıkıntısız kullanabiliyor. Kablo ile ara bağlantı yapmış şimdi bende olmayacak mı? @atar1993 @Yener K. @Ahmt1 hocalarım cevap verirseniz çok sevinirim.

Yanlış bilgi. Modemin Lan çıkışlarına bağladığınız 5GHz destekli Router'ın Ana modemdeki Wi-Fi denetleyicisiyle bağlantısı yoktur.

2.4 GHz kullanırken biri YouTube'dan 1080p video izlediği zaman 190-200 pinglere çıkıyor. 5 GHz öyle bir sorun yok sabit düşük ping ve yüksek internet hızı alıyorsunuz. Masaüstü kablolu laptopta 5 GHz kullanıyorum farkını anlamıyorum bile.

Sizde de olur. Dediğim gibi araya kablo çekip kullanabilirsiniz.

Ama kuzenim şimdi 2.4GHz modeme 5 GHz Everest Router ile sıkıntısız kullanabiliyor. Kablo ile ara bağlantı yapmış şimdi bende olmayacak mı? @atar1993 @Yener K. @Ahmt1 hocalarım cevap verirseniz çok sevinirim.

Sorunsuz çalışır. Birçok çalışma arkadaşımın evinde VDSL hizmet var ve RDP için ping sorununu düzeltmek için modemlerine 5GHz destekli router takıp kullanmakta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…