2.5-3 yılda Almanca öğrenmek mümkün müdür?

Ben o tarz öğrenmeyi pek sevmiyorum. Önce cümle kalıbın öğrenirim (İngilizce biliyorsan aynı zaten). Sonrasında başlangıç olarak en çok işime yarayacak sözcükleri, cümleleri öğrenirim sanki o ülkeye 1 ay sonra yerleşeceğim ve hızlıca bir şeyler öğrenmem lazım mantığında başlarım işe. Yer yön tarifleri, yemek siparişi, bir yerden bir yere gitmek için gereken sözcükler gibi.

Çok rahat öğreneceğiniz düşünüyorum, ayrıca örneğin Online bir oyun oynarken Almanya sunucularında, hikayeli oynarken Almanca oyunu oynayarak da kendinizi geliştirebilirsiniz.

Genelde sabah erken kalktığım için oyunlara ayırabileceğim zamanım bol oluyor. HOI4, EU4 gibi oyunları Almanca oynuyorum.

Eğer severseniz Duolingo uygulamasını kullanabilirsiniz ancak yanlış bilmiyorsam Almanca öğrenmek için İngilizce bilmek gerekiyor Duolingo uygulamasında.

Duolingo'yu kullandım. Türkçe dil desteği var. Kelime kalıpları öğretme konusunda başarılı olduğunu düşünüyorum.

Mümkün. Şu an ben de Almanca öğreniyorum ve gerçekten çok zor bir dil değil.

Almanca sınavına 2 hafta hazırlandım 50 aldım. Edebiyata 2 gün çalıştım 92 aldım. Coğrafya 3-4 gün çalıştım 93 aldım.
Yani sorum "neye göre, kime göre?"
Vallahi gerçekten çalışıp pratik yapacaksan olur. Unutulmaya yatkın bir dil.

Mümkün. Çok çalışarak bir yılda bile yapılabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…