Merhaba, Predator 15 cihazımda M2 SSD dışında bir de depolama amaçlı kullandığım 2.5'' Hitachi 1TB 7200 Rpm HDD bulunmakta, ilk başlarda böyle bir şey yoktu ancak son günlerde harddiskin içinde bulunan oyunları oynarken aralıksız cızırtıya benzer bir ses gelmeye başlıyor, soğutma esnasında ses arada kaybolup gidiyor lakin klavyeye yaklaştığımda sesin hafiften geldiğini duyabiliyorum. HD Tune programı vasıtasıyla Quick Scan'ı işaretlemeden (bilerek uzun tarama olsun istedim detaylı şekilde) hiçbir sorun gözükmemekte zaten ses gelirken hemen masaüstüne geçtiğimde ses birden kesiliyor Alt+Tab'la oyuna döndüğümde yine başlıyor (Windows SSD'ye kurulu olduğu için olabilir). İnternette araştırma yaptım bu konu hakkında bazıları 7200rpm, 5400'e nazaran daha hızlı olduğu için aşırı veri yazma işlemi gerçekleşirken ses çıkabiliyormuş lakin ben önceki laptopumda da SSD kullandığım için ses durumları nasıl oluyordu pek hatırlayamadım, sizce bir sıkıntı arz eder mi?
Uzun incelemelerin sonucunda sorunun HDD kaynaklı olmadığı kanaatına vardım arkadaşlar, keşke HDD arızalı olsaydı, bir SSD alıp kurtulurdum şu cızırtı sorunundan ama maalesef başka bir sıkıntı var gibi gözüküyor...