2.500-3.000₺ Sistem Toplama

Kendi bildiğimi okumuyorum, okuyor olsam böyle bir konu açmazdım. Videolarda ve forumda verilen tavsiyeler üzerine 2 farklı sistem oluşturdum ve bütçemi de belirttim.
UserBenchmark: AMD Ryzen 5 1600 vs 2600
Sadece iki işlemci arasındaki farkı bilmek istiyorum. Bütçemi biraz daha aşarak 2600 almak istiyorum fakat verdiğim sitede Desktop ve Gaming performanslarında %5-10luk bir fark söz konusu.

+2200g o sisteme alınmaz.
+1600 ile 2600 arasında aşırı fark yok ama yine de tekil çekirdekten dolayı 1600 daha yavaştır.
+Rx570 pulse modelini almayın performans kısıtlaması var o kartta 2 fanlı modellere bakın.
+Bence 2x4 sistem almayın ileride upgrade edemessiniz. Ve rame verdiğiniz para çok fazla o paraya Corsair 8gb 3000mhz ramden 2 tane alınıp 8x2 bile yapılır.

Edit: anakartta 4 ram slotu varmış ama yine de o rame o para verilmez ve o anakarttan daha ucuza Asus tuf b450 alan biri olarak bence o fiyata daha iyi bir anakart bulun

Son düzenleme:
Kendi bildiğimi okumuyorum, okuyor olsam böyle bir konu açmazdım. Videolarda ve forumda verilen tavsiyeler üzerine 2 farklı sistem oluşturdum ve bütçemi de belirttim.
UserBenchmark: AMD Ryzen 5 1600 vs 2600
Sadece iki işlemci arasındaki farkı bilmek istiyorum. Bütçemi biraz daha aşarak 2600 almak istiyorum fakat verdiğim sitede Desktop ve Gaming performanslarında %5-10luk bir fark söz konusu.
Bence 1600 yeterli 2600 değmez.

1-Bütçeni 149 tl artırabilirsen bunu alabilirsin hem 2600 işlemcili olduğundan darboğaz sıkıntısı çekeceğini hiç sanmıyorum ama 240gb ssd var sadece depolamada sıkıntı yaşarsan 1tb HDD ekle:

2-Eğer illa rx 580 ve r5 2600 istiyorum diyorsan bunu al sadece 299 tl daha pahalı ama baya iş görür:

3-Eğer ben gtx ekran kartı istiyorum diyorsan 99 tl farkla bu var ama kasası kötü o yüzden pek önermiyorum sen bilirsin iynede bütçen kısıtlı çünkü:

4-Eğer ben bütçemi aşamıyorum diyorsan da bu var yalnız PSU sorun çıkartabilir o yüzden
Gamepower GP-500 APFC 14cm 80+ Bronze 500W Psu ya yükselt:

5-Eğer bütçemi aşamıyorum ama GTX ekran kartı istiyorum dersen de bu var ama bunu pek önermem kasa ve PSU kötü:

Son olarak ben 2. sistemi çok sevdim sen hangisini seversen onu al.

Son olarak sistemi bu şekilde ayarladım arkadaşlar. Bu şekilde 3.146₺ oluyor.
piii.JPG

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı