2.500-3.000₺ Sistem Toplama

Kendi bildiğimi okumuyorum, okuyor olsam böyle bir konu açmazdım. Videolarda ve forumda verilen tavsiyeler üzerine 2 farklı sistem oluşturdum ve bütçemi de belirttim.
UserBenchmark: AMD Ryzen 5 1600 vs 2600
Sadece iki işlemci arasındaki farkı bilmek istiyorum. Bütçemi biraz daha aşarak 2600 almak istiyorum fakat verdiğim sitede Desktop ve Gaming performanslarında %5-10luk bir fark söz konusu.

+2200g o sisteme alınmaz.
+1600 ile 2600 arasında aşırı fark yok ama yine de tekil çekirdekten dolayı 1600 daha yavaştır.
+Rx570 pulse modelini almayın performans kısıtlaması var o kartta 2 fanlı modellere bakın.
+Bence 2x4 sistem almayın ileride upgrade edemessiniz. Ve rame verdiğiniz para çok fazla o paraya Corsair 8gb 3000mhz ramden 2 tane alınıp 8x2 bile yapılır.

Edit: anakartta 4 ram slotu varmış ama yine de o rame o para verilmez ve o anakarttan daha ucuza Asus tuf b450 alan biri olarak bence o fiyata daha iyi bir anakart bulun

Son düzenleme:
Bence 1600 yeterli 2600 değmez.

1-Bütçeni 149 tl artırabilirsen bunu alabilirsin hem 2600 işlemcili olduğundan darboğaz sıkıntısı çekeceğini hiç sanmıyorum ama 240gb ssd var sadece depolamada sıkıntı yaşarsan 1tb HDD ekle:

2-Eğer illa rx 580 ve r5 2600 istiyorum diyorsan bunu al sadece 299 tl daha pahalı ama baya iş görür:

3-Eğer ben gtx ekran kartı istiyorum diyorsan 99 tl farkla bu var ama kasası kötü o yüzden pek önermiyorum sen bilirsin iynede bütçen kısıtlı çünkü:

4-Eğer ben bütçemi aşamıyorum diyorsan da bu var yalnız PSU sorun çıkartabilir o yüzden
Gamepower GP-500 APFC 14cm 80+ Bronze 500W Psu ya yükselt:

5-Eğer bütçemi aşamıyorum ama GTX ekran kartı istiyorum dersen de bu var ama bunu pek önermem kasa ve PSU kötü:

Son olarak ben 2. sistemi çok sevdim sen hangisini seversen onu al.

Son olarak sistemi bu şekilde ayarladım arkadaşlar. Bu şekilde 3.146₺ oluyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…