2.500 TL'ye M.2 SSD Önerisi

Zekotha

Hectopat
Merhaba
Anakartım ASRock B550M-HDV
İşlemcim Ryzen 5 5600

SSD olarak Adata SU 630 kullanıyorum 5-6 senedir? Bilgisayarda arada yaşanan takılmalardan vs ömrünün dolmaya yakın olduğunu hissediyorum
Yeni bir SSD alacağım fakat 2500 TL bandında iyi markaların 1TB SSD'lerini görüp araştırınca işin içine DRAM vs bir sürü ekstra çıktı. Nedir ne işe yarar çok anlamam ama herkes işletim sistemi kurulacak olan SSD'de DRAM olması gerektiğini söylüyor

Bütçemi çok arttırmak istemiyorum bilgisayarı oyun harici kullanmıyorum arada iş yapıyorum ama bilgisayar için ağır işler değil klasik ofis işleri.

Kingston NV3 SNV3S/1000G PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD
Kioxia Exceria Plus G3 LSD10Z001TG8 PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD
Şimdi ben bunlardan birini alırsam DRAM yok diye nasıl bir problem yaşayacağım veya DRAM'lisini alsam ne kazanacağım?
İlle de DRAM'lisin almak gerekiyorsa 3000 TL bütçede DRAM sahibi bir SSD var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba
İşlemcim Ryzen 5 5600

SSD olarak Adata SU 630 kullanıyorum 5-6 senedir? Bilgisayarda arada yaşanan takılmalardan vs ömrünün dolmaya yakın olduğunu hissediyorum
Yeni bir SSD alacağım fakat 2500 TL bandında iyi markaların 1TB SSD'lerini görüp araştırınca işin içine DRAM vs bir sürü ekstra çıktı. Nedir ne işe yarar çok anlamam ama herkes işletim sistemi kurulacak olan SSD'de DRAM olması gerektiğini söylüyor

Bütçemi çok arttırmak istemiyorum bilgisayarı oyun harici kullanmıyorum arada iş yapıyorum ama bilgisayar için ağır işler değil klasik ofis işleri.

Şimdi ben bunlardan birini alırsam DRAM yok diye nasıl bir problem yaşayacağım veya DRAM'lisini alsam ne kazanacağım?
İlle de DRAM'lisin almak gerekiyorsa 3000 TL bütçede DRAM sahibi bir SSD var mıdır?

Bütçe çıkarsa buna bakabilirsin.

Merhaba
İşlemcim Ryzen 5 5600

DRAM'siz alınacaksa attığınız o iki SSD alınmaz, bu alınabilir:

DRAM'li olarak hocamın attığı Exceria Pro var, birde 200TL daha ucuzada MLD var:

En ucuz DRAM'li olarakta bu var:

DRAM adı üstünde SSD'nin RAM'i oluyor. Windows kurulacak disk seçme konusunda öneriyoruz. DRAM olmaması çok büyük sıkıntı değil. SU630'da DRAM'sizdi ama DRAM'li olmasının avantajları var.
En büyük avantaj yüksek GB'li aktarmalarda stabilite. Normalde hızlıca tıkanıp, hızı düşen SSD'lere nazaran DRAM'li olanlar daha uzun süre sabit hızda gitmekte.
Diğer bir konusuda "ani yazma hızları" konusunda avantajı olması. Bu sayede Windows'un anlık işlem durumlarına daha hızlı tepki verebildiği için daha akıcı ve verimli deneyim sunuyor.

Bir başka husus ise SSD'nin ömrünü uzatması.

Depolama için çok muhim olmasada, Windows için mümkünse DRAM'li alın diyoruz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı