İkinci el bir UPS aldım. UPS'yi deneyeyim dedim, aküden beslenirken arkasından fişleri çektim. O sırada UPS'den parlama, ateş ve duman çıktı. İçini açıp baktım da mosfeti patlamış. Bu Ups için 7ah akü aldım daha yeni 2 tane. Şimdi iade edemezsem yeni UPSye bunları takarım dedim. İade almazlar sanırım. Alsalar da fiyat farkı 2 kat.Kullanabileceğiniz süre kısalır. Akülerin arasında fiyat farkı çoksa 7Ah tercih edebilirsiniz. Fiyatlar birbirine yakınsa orijinal kapasitede almanızı tavsiye ederim.
Yani gerçekten anlayamadım. 2. el bir üründü, uygun fiyata aldım. Bir kullanıp test edeyim dedim elimde kaldı. Teknik servisi de aldığım fiyatın 3 katına tamir ücreti verdi. Olacak iş değil gerçekten.Merhaba. 0.9-0.7=0.2 A yani 200 mA fazla şarj akımıyla 7 A-h'lik aküler yine şarj olur, ama bu büyük bir sorunu teşkil etmez, çünkü tampon şarjla şarj işlemi bitip sonlandğında zaten prizde kalsa bile şarj işlemi otomatik olarak kesilir. Kesintide destek süresi normalde 25-30 dak. yerine 20-25 dakikalarda kalır, örneğin. Orijinal 9 A-h'lik akülerin UPS'ye takılması çok daha ideali olur.
İkinci el bir ürün olduğu için, arka 220 volt prizine takılı fişin tam çekildiği anlarda MOSFET'lerin çıkışının trafo primer çıkışı öncesinde istenmeyen bir kısa devreye neden olunmasıyla bu olay olmuş olabilir. Diğer yollarla normalde bunun hiç olmaması gerekirdi, yani normalde her zaman arkadaki prizden fiş çekilince olan bir durum değildir. Ancak normal eylem normalde olmayacak olayı bu esnalarda tetiklemiş görünüyor.
UPS'lerin hem AC 220 volt priz çıkışında hem de aküyle DC girişinde sigortalar bulunur. Çıkış prizindeki otomatik sigorta çıkıştaki yüklerde bir kısa devre olduğunda atar, üzerine basılıp tekrar kurulup açılır. DC (akü) girişte ise aküden sonra araç sigortası tipinde veya elektronik tipte sigortalar olup MOSFET iç kısa devresinde atan tipin anında atması veya elektronik tip sigortanın da normalde akü girişini devre dışında bıraktırması gerekiyordu. Kolay gelsin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.