2 adet 1TB SSD almak vs 1 adet 2TB SSD almak

Bütçe
5000
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Memur
Anakart
Asus TUF x570 Plus
Halihazırda 500GB'lık 970 EVO Plus kullanıyorum. Günümüz oyunlarına elbette yetmiyor bir oyun yükledikten sonra illa bitirene kadar oynamam gerekiyor yoksa başka bir oyun yükleyemiyorum. Bu yüzden Samsung 980 Pro alayım diyorum 1 adet 2TB'lık versiyonu mu alsam yoksa 2 adet 1TB'lık alıp RAID mi yapsam?

Ben bu konularda çok hassas olduğum için dosyalarımı iki ayrı diskte, iki ayrı bilgisayarda, harici hard diskte ve Google Drive'da saklıyorum :)

Bana göre Google Drive daha iyi. Google'da nasıl kayıp olacak diye düşündüğümde; hesabın çalınması, Google'ın veri merkezlerinin perti çıkması veya sizin verilerinizi sildikleri zaman kaybolma ihtimali var diyebilirim. Güvenirlik konusunda ise ben Google'a güveniyorum. Ama internet hızı...
Bulut depolama kullanacak internet var sanki. Türkiye'de yaşamıyor gibi yorum yapıyorsunuz. 100Mbit indirmeye 5-10Mbit yükleme veriyorlar. Verileri yüklerken günlerce beklemek istiyorsanız kullanılabilir tabii.
Güvenirlik konusunda yorumunuz var mı?

Birlikte çalışıyorlar evet. Fakat veri kaybı riski var. Araştırma yaparken hep buna rastlıyorum. RAID aslında geniş bir konu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı