2 Adet 250 GB 970 EVO Plus vs. 1 adet 500 GB 970 EVO Plus

hxuxsxaxm

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar, normalde 500 GB Samsung 970 EVO Plus almaya karar vermiştim ama sonra 2 adet 250 GB alıp birine sistemi diğerine oyunları kurmak aklıma geldi. Çok fazla format atan bir yapım var (1, 5-2 ayda bir). Hiç atmasam bile 6 ay sonra format attığımda 500 GB bana sorun çıkartacak çünkü tek parça kullanmayı düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Tabii ki öyle ama ikiye bölünen bir disk ile tek parça bir disk arasında performans farkları konusunda tereddütlerim var. Bildiğim kadarıyla iki parçaya bölünen disk tek parça diskten daha yavaş çalışıyor.

Hocam, o zaman iki adet alın. Sizin için daha iyi olur.

Tabii ki öyle ama ikiye bölünen bir disk ile tek parça bir disk arasında performans farkları konusunda tereddütlerim var. Bildiğim kadarıyla iki parçaya bölünen disk tek parça diskten daha yavaş çalışıyor.
Bu konu hakkında pek bilgim yok, ancak ben hissedilebilir bir fark olacağını pek düşünmüyorum. Belki HDD için konuşursak bölümler arası geçişte bir gecikme olabilir diye düşündüm ama SSD'de ne kadar etkileyebilir bilemedim. Tabii başta da belirttiğim gibi, bu konu hakkında pek bir bilgim yok, sadece tahmin yürüttüm. Bu konuda tecrübeli arkadaşlar durumu açıklayabilirse daha hoş olur.

Ek olarak, tabii ki bunu sormak haddime değil ama, bu kadar yüksek hızlarda çalışan bir diskteki ufak miktarda olabilecek bir hız düşüşü kullanımınızı etkiler mi ki?

Estağfurullah tabii ki sorabilirsiniz. Benimki sadece bir düzen hastalığı bir tarafta sistem olsun diğer tarafta kurulu oyunlarım olsun ileride bir sıkıntı çıkarsa garantilik durum olursa yarı yolda kalmayayım vs. birçok durumda iki ayrı disk oluşu bana avantaj sağlayacak. Ama 500GB alırsam herhangi bir artısı olur mu daha mı iyi olur onun cevabını öğrenmek istiyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı