2 Adet HDD nasıl kullanılır?

Kadirrkse

Hectopat
Merhabalar başlıkta da belirttiğim gibi ben de şu an Windows yüklü olan HDD var. Ekstradan 1 tane daha HDD aldım. Ben bu HDD'yi nasıl kullanabilirim? İçine Windows yüklemem şart mı? Kablolarını taktım diyelim sonra ne yapacağım?

Windows yüklemen şart değil. Bağlantılarını yaptıktan sonra normal aç bilgisayarı. Bilgisayarıma gir göreceksin zaten orada.

Sata ve güç kablo bağlantısını yaptıktan sonra bilgisayarı açın. Bilgisayar açıldıktan sonra eğer bilgisayarıma girdiğinizde gözükmüyorsa harf ataması yapmanız gerekiyor. Sol alta sağ tıklayarak disk yönetimini açın. Orada taktığınız sabit diski göreceksiniz. Üzerine sağ tıklayıp sürücü harfi ve yolu değiştire basarak sabit diskinize bir harf atayın. Harf atama işlemi bittiğinde sabit diskiniz bilgisayarımda görünür olacak. Biçimlendirme isterse biçimlendirerek kullanabilirsiniz.

Ben bu HDD'yi nasıl kullanabilirim?
Dizüstü bilgisayarsa ve DVD girişi varsa DVD kızağı yardımıyla takabilirsiniz.

Masaüstü bilgisayarsa PSU'dan gelen SATA güç kablosunu (geniş uçlu olan) HDD'nin SATA güç girişine, anakartın kutusundan çıkan SATA veri kablosunun (dar uçlu olan) bir ucunu anakartınızın SATA girişine, diğer ucunu HDD'nizin SATA veri girişine takacaksınız.
İçine Windows yüklemem şart mı?
Değil.
Kablolarını taktım diyelim, sonra ne yapacağım?
Disk Yönetimi üzerinden HDD'ye bir harf atayıp kullanabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…