2 adet üniversite okumak mümkün mu?

MemocanRe

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar sadece bir şey sormak istiyorum. Ben örnek olarak hemşirelik üniversitesi bitirirsem tekrar AYT sınavına girip kimyager olmak için üniversite okuyabiliyor muyum? Bu konuda bilgili iseniz benim de sorumu cevaplarsanız çok mutlu olurum.

Aynı anda okunmuyor fakat mezun olduktan sonra bir başka üniversiteye yine girebilirsiniz bir sınır yok.

Tabii ki teoride mümkün. Ancak üniversite için en az 8 senenizin gideceğini unutmayın. Bu seçeneğin haricinde çift ana dal denen bir kavram da var. Bu sayede her iki ana dalda da aynı anda okuyabiliyorsunuz ancak bunun çeşitli şartları var ve oldukça zor.

Mesela hemşir olduktan sonra diğer üniversiteyi okurken aynı anda çalışabiliyor muyum?

Mesela hemşir olduktan sonra diğer üniversiteyi okurken aynı anda çalışabiliyor muyum?
Eğer açıktan okursan sadece sınavlarına gider halledersin ama örgüne gideceksen zaten devamsızlık olayları ve sınav günleri var o yüzden gidemezsin.

Sağ olun hocam cevaplarınız için merak ediyordum gerçekten.

Aynı anda olmaz. Aynı anda örgün ve açıköretim okunuyor. Bittikten sonra hem çalışıp hem okuyabilirsiniz. Daha önce aldığınız ortak dersleri tekrar okumaya gerek yok. Bazı okullar veya hocalar devamsızlık sorun etmiyor. Bunu öğrenmeniz gerek. Ayrıca kurumunuzun da yardımcı olabilir. Kuralı var mı bilmiyorum ama okulumuzda devlet hastanesinde hemşire olan biri okuyordu. Ayarlıyorlardı çalışma saatlerini.

Bazı üniversitelerde çap var hocam bakmanızı öneririm bilgilendirme için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…