2 Atom Kalınlığındaki Grafen, Mermileri Durdurabilir

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036

Grafen teknolojisinin gelişmesiyle çok ince zırhlar üretilebilecek. Teknoloji dünyasını kökünden değiştirmesi beklenen grafenin geliştirilme süreci yıllardır devam ediyor. Geliştirilme sürecinde bu mucize malzemenin farklı kullanım alanları da keşfediliyor. Görünen o ki grafenden zırh bile yapılabilecek. Sadece bir atom kalınlığında, 2 boyutlu bir yapıda olan grafenin son derece sağlam bir malzeme olduğu biliniyordu. Grafenden çift kat […]

2 Atom Kalınlığındaki Grafen, Mermileri Durdurabilir Technopat

Daha fazlası...

Adı ne güzel ya. "Grafen Grafen Grafen." (Ama böyle kısık bir sesle tonu ile ve git Gide sessizleşerek.). "Teknoloji ilerledikçe daha çok şaşıracaksınız.".

Son düzenleme:
Hocam, bu üstün moleküler malzeme tüm mermileri durdurabilir, bu grafenden (karbon türevinden) yapılan kevlar türündeki halatlarla tonlarca ağırlıktaki tanklar bile kaldırılabilir, yani çok güçlü olan çelik tellerle adeta yarışıyor bu moleküler güçler, bunu kabul etmemiz de lazım. Aslında teknoloji adım adım ilerledikçe daha akıl almaz pek çok olaya şahit olacağız gibi görünüyor. Ancak süper bilgisayarlar veya yapay zeka insanları çok fazla geçip kontrolden çıkmasın yeter bize, "ben robot" veya "terminatör serisi" filmlerdeki bazı çok kötü senaryolarda da olduğu gibi. Kolay gelsin. Saygılarımla.

Katman sayisi üçe yükseldiğinde ayni etkiyi göstermemesi ilginçmiş. En iyisi 2 tane cift katmanlı yapip arasina başka bir madde koymaları. :) Şaka bir yana 4, 5, 6, katmanli da denemisler mi? Belki diğer katmanlar da da ayni etkiyi gösterir. Bu maddeyle uzay araçları yapılsa nasıl olurdu acaba merak ediyorum. İnşallah görürüz o günleri. :)
Bu arada benim resmimin sol üst köşesin de ks yaziyor o ney? @Ali Güngör

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı