2 ay içinde bozulan kulaklık için iade talebi hakkı var mı?

Fulverax

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Merhaba. Bundan 2 ay kadar önce bir MediaMarkt mağazasından bir kulaklık satın aldım. Ürün durduğu yerde 2 ay kadar sonra bozuldu. Ben de ürünü satın aldığım 4 Kasım günü mağazaya götürdüm ve onarılmasını istediğimi belirttim. Ürünün birkaç fotoğrafını çektiler ve yasal sürenin 23 iş günü olduğunu, süreç boyunca MediaMarkt'tan bilgilendirme mesajları alacağımı söylediler. 5 Kasım günü 15.00 da bana yetkili servisten ürünüm için iş emrinin açıldığına dair bir mesaj geldi. Üzerinden uzun zaman geçtiği için 28 Kasım günü MediaMarkt müşteri hizmetlerini aradım, ürünümün yetkili servisinin sitesinde hiçbir gelişme olmadığından ötürü bilgi almak istiyordum. Bana o günün 19. iş günü olduğunu söylediler. Ben bugün yine aynı mağazaya bana verilen belgelerle gittim ve paramın iadesini istediğimi söyledim. Bana sürenin 30 gün olduğunu, 4 Aralık tarihinde ödemeyi yaptığım kartla gelmem durumunda eğer yetkili servis iade işlemini onaylamış olursa iademi yapabileceklerini söylediler. Fakat internetten okuduğum kadarıyla yasal süre 20 gün olmalıydı. Bunun üzerine bugün müşteri hizmetlerini tekrar aradım ve paramın iadesini talep ettiğimi belirttim. Telefondaki çalışan bana yasal sürenin 20 gün olduğunu ve bugünün 24. gün olduğunu söyledi. İade talebini başlattığını fakat bu sürecin yalnızca yetkili servisin iadeyi onaylaması durumunda gerçekleşeceğini söyledi. Bu durumda benim iadeyle ilgili haklarım ihlal ediliyor mu? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

6502 sayılı kanun Ayıplı Mal ve Hizmetler Madde 10 ve 11

Ürünün birkaç fotoğrafını çektiler ve yasal sürenin 23 iş günü olduğunu, süreç boyunca MediaMarkt'tan bilgilendirme mesajları alacağımı söylediler
Yasal süre 20 iş günü. Bu süre soruna dair bildirim yapıp kargo kodu aldıktan veya fiziksel olarak teslim ettiğin andan itibaren başlar, istisna yoktur. İş günü süresine Cumartesi günleri dahil, tek istisna bayram tatilleri olan günler iş günlerinden sayılmaz (İş Kanunu iş günü tanımı sadece Pazar günü ve bayram tatillerini resmi tatil olarak tanımlar). Sana söyledikleri bilginin hiçbir geçerliliği yok.

Ayrıca iade veya değişim talebin senin yerine seçilerek işleme alınamaz. İkisinden birini seçme hakkına sahipsin. Eğer senin onayın olmadan iade yapılacaktır diye bilgi verildiyse ve sen iade istemiyorsan buna rahatlıkla iadeye dair onay vermediğini belirterek değişim istediğini ifade edebilirsin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…