2 ay kullanılmayan sistemde termal macunun kuruması normal mi?

3pitalamus

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayarı 2 ay hiç kullanmayınca termal macunun ölmesi normal midir? Macunu yeniliyorum 10 ay günde ortalama 5 6 saat %60 70 yükte işlemciyi çalıştırıyorum sıcaklıklar 75 80'i geçmiyor daha sonra 2 ay şehir dışına çıkmamız gerektiği için bilgisayarı hiç kullanmıyorum geldiğimde CPU 90 95 derece oluyor. Sınavım dolayısıyla en son geçen sene eylül ayında macunu değiştirdim şu an oyun açtım %70 yük bindirdim 10 dakikada 103 dereceyi gördüm yakmamak için alt F4 çektim hemen. Anlattığım durumlar normal mi? Ortalama her sene eylül ayı değiştirmem gerekiyor geri dönünce hemen. CPU i7 4790 Soğutucum stok.

Markasız, kalitesiz bir ürün ise çok olağan bir sonuçtur.

Kullandığınız termal macun nedir? Kuruması pek normal değil kaliteliyse bence o kadar kısa sürede. Yine de değişin.

Bilmiyorum ben satın almadım kullanıcıyım sadece ama çok dandik olduğunu düşünmüyorum 90W elektrik harcayan bir CPU'yu stok soğutucuyla ilk sürüldüğünde 70-75 dereceye sabitleyen bir macunun.

Markasız, kalitesiz bir ürün ise çok olağan bir sonuçtur.

Markasını biliyorum herhangi bir marka olabilir sahibi ben değilim. Ancak macunun performansı gayet iyi işini yapıyor bence. İlk sürüldüğünde 70 75 derece civarı %70 yük altında iken eski bir işlemci için iyi çünkü çok enerji tüketiyor.

Kullandığın macunu değiştir ve farklı sürme metodları dene.

Ortaya nohut kadar bırakıyorum internette çapraz sürme metodu gördüm onu deneyebilirim. Ama sorun macunun 2 ay kullanmayınca kuruması. Macun yeterince performanslı olduğu için yenisini satın almak yerine her sene değiştirmek daha işime geliyor sanki önerdiğiniz var mı bitince alayım?

Macunun kalitesine göre değişir bu durum. Kaliteli bir macun ile yenileme işlemi yapmanda yine fayda var.

Macunun kalitesine göre değişir bu durum. Kaliteli bir macun ile yenileme işlemi yapmanda yine fayda var.

Evet öyle yapmam gerekiyor çünkü zaten yoruyorum PC'yi de bayağı. 10-12 senelik PC ile güncel oyunları düşük grafiklerde oynuyorum. Ekran kartını %99'dan düşük işlemciyi %50'den düşük görmüyorum yüklenme olarak ve bunu gün içinde aralıksız 10 saat yapıyorum. Ekran kartına da ufak overclock yaptım FPS arttırmak için. 4 sene önce ısıl işlem ile tamir edilmişti ekran kartım. İşte bu kadar yorduğum ve işlemli bir kart kullandığım için sürekli bakımlarını vb yapıyorum.

Bende seninle aynı durumdayım PC'nin bakımlarını sık sık yapıyorum. termal macun, toz temizliği vs. (laptop)..

pc özelliklerini paylaşabilir misin

Bende seninle aynı durumdayım PC'nin bakımlarını sık sık yapıyorum. Termal macun, toz temizliği vs. (laptop).

PC özelliklerini paylaşabilir misin?

i7 4790 CPU.
GTX 560 ekran kartı.
400w psu
16 GB DDR3 1600MHz RAM.
Bir de 500 GB Samsung HDD var ama Rust adlı oyunu oynuyorum oyuna girmesi 50 dakika sürüyor oyun kasmasın diye internetteki bütün FPS arttırma ayarlarını yaptım hala zar zor 45 50 FPS alıyorum yeni PC lazım galiba üniversite sınavı var 3 gün sonra, kazanırsam ekran kartı alıp deneyeceğim devam etmeyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…