2 aylık golden retriever tuvalet eğitimi nasıl olmalı?

Triumphal

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, öncelikle 2 tane erkek, dişi olmak üzere Golden'e sahibim ( ikisi de kardeş). İkisini de 56 günlük iken sahiplendik şu an 2.ci haftasında evde besliyoruz. Koliler ile sınır belirlemiştim ve gayet iyi gidiyordu durum. Bugün kolileri falan kaldırdım tuvalet eğitim pedi alıp yere serdim, tuvaletlerini pede yapsınlar diye fakat ne yaparsam yapayım hayvanlar sözümü dinlemiyor. Sürekli birbirlerini kovalayıp ısırıyorlar. Ses tonumu yükseltip ilgilerini çekmeye çalışıyorum fakat 1-2 saniyeliğine bana bakıp geri oyunlarına devam ediyorlar. Nasıl komutları öğretebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:

Bende de vardı hocam kaybettim ne yazık ki bende yavru iken aldım tuvalet alıştırmasını gece veya gündüz dışarı çıkarın dışarıda yapmaya alıştırın yapmaya kalkarsa kızın o anlacaktır zaten komut olarak da eğiticeksiniz videolar vardır illaki.

Hocam hayvanlar sık sık tuvaletini yapıyor. Tutmayı falanda bilmiyorlar, tuvaleti geldiği an olduğu yere yapıyor. Sünger ile idrarını yaptığı yeri silip pedine akıttım. Koklayıp oraya yapması gerektiğini anlasın diye fakat bana mısın demiyor hayvan sürekli aynı hareketler.

Zamanla olacak hocam işte bu konuda biraz sabretmek ve eğitmek var goldenlar çok çabık anlayan cinslerden ben aldığımdada evde yapıyordu sonradan zamanla alıştı yukarıda bahsettiğim gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…