2 ayrı RAM takarsak ne olur?

CukkaTC

Femtopat
Daha fazla  
4 GB 1600MHz Crucial marka RAM'im var. Farklı bir marka aynı MHz değerinde RAM takarsam ne olur?

mhz ve cl değerleri aynı ise sorun olmaz

Tüm değerleri aynıysa yüksek ihtimalle bir sorun olmaz. CL ve voltaj değerleri ne durumda?

Hiçbir fikrim yok bilgisayarı set olarak aldım işlemcisinin kaçıncı nesil olduğunu aldıktan sonra öğrendim. Aynı marka RAM alayım desem 300 TL ama aynı değerlere sahip başka RAM'ler 180 TL civarında.

Aynı model olması daha iyi olacaktır ama MHz ve CL değerleri eşit olan herhangi bir modelde de sorun yaşamazsınız. BİOS ayarlarında Advanced Memory Settings kısmından öğrenebilirsiniz, mevcut RAM'inizin değerlerini.

Farklı marka aynı değerlere sahip RAM kullanıyorum Dual Channel görünüyor ve hiçbir sorun yok. Aynı değerlere sahip olduktan sonra markanın hiçbir önemi yok.

Farklı marka aynı değerlere sahip RAM kullanıyorum Dual Channel görünüyor ve hiçbir sorun yok. Aynı değerlere sahip olduktan sonra markanın hiçbir önemi yok.

Hocam çipler önemli eski DDR3 sistemimde her şey aynı olup sadece çip farkından mavi ekranlar yediğimi hatırlarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…