2.Bağımsız Windosw 10 Nasıl Kurulur?

Bor

Megapat
Katılım
5 Eylül 2014
Mesajlar
509
Yer
İzmir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayarımda 1 adet SSD ve 2 adet HDD mevcuttur. Şuan kullandığım işletim sistemi SSD'den çalışıyor fakat ben ikinci işletim sistemini HDD'ye kurmak istiyorum. Ama ikinci kurduğum sistemde SSD ve HDD'nin bir tanesi gözükmemesi lazım. Yani herhangi bir ilişkisi olmaması lazım. Bu yapılabilir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İki şekilde birden çok Windows önyüklemesini ayarlayabilirsiniz. Birincisi önyükleme tek diskte olur ve başlangıçta hangi işletim sistemi ile başlayacağı size sorulur. İkincisi ise önyükleme ayrı ayrı disklerde olur. Önyükleme sıralamasında hangi disk öndeyse o diskteki Windows açılır. Bilgisayarı başlatırken Bios'a özel F11 gibi tuşla hangi diskle bilgisayarın açılacağını seçebilirsiniz.

Sizin istediğiniz ikinci durum. Windows 10'u HDD'ye kurmaya başlamadan önce Bios'a girip önyükleme sıralamasında HDD'yi birinci sıraya alın ve ya garanti olsun diye SSD'yi çıkartıp kurulum yapabilirsiniz. HDD ile Windows 10 başlattığınızda SSD diskinin gözükmemesini istiyorsanız aygıt yöneticisinden SSD diskini devre dışı bırakabilirsiniz.
 
Sorumu yeterince ayrıntılı sormamışım. Yeni kuracağım işletim sisteminde tehlikeli yazılımlar olucak. Bu yüzden sistemin diğer disklerini görmemesini istiyorum. Diğer disklere bulaşırsa bütün hesap bilgileri tehlikede olur. Şuan diğer işletim sistemini kullanacağım zaman SSD ve büyük HDD min sata kablolarını çekiyorum ve öyle boot ediyorum. Konuyu açma sebebimin bunu yazılımsal ayarı var mı diye sormak çünkü hergün sata kablolarını sök tak yaparken bozulma ihtimali var anakartın.

İki birime de Windows 10 kurun ve denetim masasından görmek istemediğinizi devre dışı bırakın.

Bu sadece görünmez mi yapıyor yoksa iki disk arası veri transferinide engelliyor mu?
 
Bildiğim kadarıyla bahsettiğiniz yöntemin yazılımsal bir çözümü yok. Ancak yeni kurduğunuz windows'u açarken SSD ve 2. HDD'nin bağlantılarını sökersiniz.
 
Eğer tehlikeli işlerle uğraşacaksanız elbette ki yazılımsal bir çözümü olamaz. Çünkü tehlikeli işler yaptığınızda o işler sizin bilgisayarınızı hapis alır ve yönetir. Yazılımsal olarak yapsanız bile o tehlikeli yazılımlar o özelliği devre dışı bırakacaktır. Eğer öyle işlerle uğraşacaksanız benim önerim o işlere göre yeni bir sistem toplamanız olacaktır.
 
Merhaba.
Geçmiş blog yazılarımı inceleyebilirsiniz.

BootIt Bare Metal ile Aynı HDD Üzerinde Bağımsız İşletim Sistemleri Kullanımı Bölüm 1 | Technopat Sosyal

BootIt Bare Metal ile Aynı HDD Üzerinde Bağımsız İşletim Sistemleri Kullanımı Bölüm 2 | Technopat Sosyal

Not: Ayrıca Windows işletim sisteminizi aynı bilgisayar üzerinde bulunan bir HDD nin diğer bir bölümüne kurmanız veya aynı bilgisayar üzerinde ikinci bir HDD üzerine kurmanız işletim sisteminiz için yeni bir lisanslama gerektirmektedir.
 
Sorunu harddisk ve ssd nin güç kablosuna anahtar yerleştirerek çözdüm. Diğer işletim sistemine geçtiğimde anahtardan diğerlerinin gücünü kesiyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…