2. bilgisayara nasıl sunucu kurulur?

cLaww

Kilopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Veritabanı Programcılığı
Konuya aşırı cahilim bu konuda yardımınıza ihtiyacım var. Ana makinem haricinde, kenarda öylece duran orta-iyi performanslı denilebilecek bir laptopum mevcut. Bilgisayarın boşa durmasındansa ve ana makinemde dosya kalabalığı olmasındansa (biraz düzenli birisiyim, dolu gözükmemeli bilgisayarım. :D) artık tam olarak ne denir bilmiyorum, sunucu mudur? Cloud mudur? İnternet hizmetlerine hiç aşina olmadığım için ne dendiği konusunda fikrim yok. Böyle bir amaç için kullanmak istiyorum ve belli başlı özellikler istiyorum eğer mümkünse, bunlar;

• Ana makinemdeki özellikle kodladığım projelerin dosyalarını depolayabilmek istiyorum diğer bilgisayarımda ve istediğim zaman o makinedeki dosyalara ana makinemde erişip, silme, güncelleme gibi işlemleri yapabilmek istiyorum.
  • Kullandığım veritabanını o bilgisayara kurup, veritabanına ana makinemde erişmek istiyorum.
  • Eğer ki ayrıca mümkünse, web projelerimi vs. ana makinede çalıştırdığımda, oluşturucağım sunucu üstünde çalışabilsin.

İşin kısası, özü ana makinemde girebileceğim bir dashboard gibi panelim olsun ve laptoptaki depolayacağım her şeye erişim sağlayabileyim istiyorum. Bunları yapabilmek mümkün mü ve mümkünse nasıl detaylı rehberlere vs. ulaşabilirim?

Tekrar söylemiş olayım, konuya çok cahilim o yüzden kötü yorum yapmazsanız sevinirim.
Dipnot konudan ziyade: Uzak masaüstü bağlantısı yapmayı denedim, hiçbir şekilde cihazlarım aynı ağa bağlı olsalar bile bilgisayarlara bağlanamıyorum sürekli hata çıkıyor. 3389 portu için Firewall'da TCP/UDP gelen-giden izinleri vermeme rağmen.

Fiber internet kullanıyorum, 112 Mbps download 23 Mbps upload hızım mevcut.

Son düzenleme:
kısa ve öz anlatayım,
konu başlıklarıyla araştırma yapabilirsin.
“Local ortamda paylaşımlı dizin” bu storage işini çözer,
Db için ise dbyi ayaklandırdıktan sonra windows firewalldan ilgili porta gelen isteklere izin vermelisin, sonrasında aynı networkteki herhangi farklı cihazdan ip: port şeklinde bağlanabilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı