Bunu tavsiye etmenizdeki temel fark nedir acaba? Bende gördüm bunları ama resmi olmayan satıcılardan monitör gibi hassas cihazlar almak sorun teşkil eder mi? Bir de mesela benim attığımda parlaklık 350 sizinkinde 300. benimkinde 165Hz sizinkinde 180 ama aradaki fiyat farkıda var değer mi sizce?
Bütçe olarak maalesef aşıyor. En ucuz 12 civarında görebildim.
Peki bu bir teknoloji farkından dolayı mı yoksa malzeme kalitesinden dolayı mı. Örneğin biri 2.nesil ips paneldir diğeri ilk nesil gibi mi yoksa marka farkı mı. Çok basitce örnek verdim büyük ihtimalle ips onallerde öyle bir şey yok ama bilmediğimden dolayı böyle açıklayabildim kendimi.
Çok detaya boğmadan hızlıca ilerleyeceğim. Renk doğruluğu stok modda kötü, sRGB modunda güzel. Bu monitörün tek sıkıntısı 0-0-255 tonuna yakın olan mavi renkler. Gamma değeri stok modda kötü, sRGB modunda güzel. Renk gamutu olarak DCI-P3 değeri %91-99, Adobe RGB %84-97 ve sRGB %99.5-140...
www.technopat.net
SRGB değerleri bayağı iyi geldi. Bilmiyorum rakipleri ne alemde ama bu kadar yüksek olduğunu zannetmiyorum.
Çok detaya boğmadan hızlıca ilerleyeceğim. Renk doğruluğu stok modda kötü, sRGB modunda güzel. Bu monitörün tek sıkıntısı 0-0-255 tonuna yakın olan mavi renkler. Gamma değeri stok modda kötü, sRGB modunda güzel. Renk gamutu olarak DCI-P3 değeri %91-99, Adobe RGB %84-97 ve sRGB %99.5-140...
www.technopat.net
SRGB değerleri bayağı iyi geldi. Bilmiyorum rakipleri ne alemde ama bu kadar yüksek olduğunu zannetmiyorum.
Neden öyle dedin hocam ben temel özelliklere bakınca aynı görüyorum o yüzden sordum öğrenmek için. Birde atmış olduğun monitöre baktım bütceme uygun var fakat resmi olmayan satıcıdan alsam sorun olur mu sizce
Neden öyle dedin hocam ben temel özelliklere bakınca aynı görüyorum o yüzden sordum öğrenmek için. Birde atmış olduğun monitöre baktım bütceme uygun var fakat resmi olmayan satıcıdan alsam sorun olur mu sizce