2 dairede internet nasıl kullanılır?

Asitsiz Soda

Decapat
Daha fazla  
Üst kattaki FTTH (GPON) sistem interneti alttaki dairemizde de kullanmak istiyorum. Mesh sistem, sinyal çoğaltıcı ve ethernet kablosu ile farklı bir router kullanma seçenekleri var, araştırdığım kadarıyla. En sağlıklı ve tabii ki en ekonomik yöntem hangisi olacaktır? Fikre göre ürün tavsiyesi de (mesh veya router) yaparsanız sevinirim.

Ben deco X20 kullanıyorum 2'li versiyon. Birini modemin yakınına konumlandırdım. Ana modemle deco birbirine Ethernet kablosuyla bağlı. Çekmesini istediğim yerede bir tane konumlandırdım. Bunlar birbiriyle iletişim kurarak kesintisiz internet veriyor. Bağlantı kopma filan yok. CoD, WoW, ow gibi oyunları oynuyorum. Ne ping drop yemişimdir ne başka bir şey. Uygulaması var ara ara parazit temizlemeyi açıyorum eğer bağlantıda kararsızlık varsa düzeltiyor. Kısacası TP-Link mesh sistemlerine bakın. Benim aldığım dönem 3 sene öncesi o zamandan bugüne yeni versiyonları çıkmıştır. Hiç başka bir şeye bakmayın. Biraz maliyetli ama tek çözüm mesh sistem ve bunu benim deneyimlediğim TP-Link deco serileri iyi başarıyor.

Aynı daire içinde mi kullanıyorsunuz? Çünkü ben alt-üst iki dairede kullanmayı düşünüyorum. Aşağıdan yukarıya daha zor olur mu, bilmiyorum.

Ayrıca ek bilgi vereyim, modem üst katta (100 mbps/10 ms), alt katta şu an en yakın odada (modemin hizasında tam altındaki odada) 25 mbps alıyorum ama ping 100 ms falan. Alttaki dairede en uzak odada 2-3 mbps, ping 1 saniye falan.

Son düzenleme:
Ben aynı dairede kullandım ama arkadaşım dublexde yaşıyor. Ona da o dönem aynısını aldık. 3 tane versiyonunu aldı. O da ana decoyu modeme yakın kablolu konumlandırdı diğer 2 decoyu birini ortaladı diğerini de kullandığı bilgisayarının yakınına konumlandırdı. Yakınına konumlandırdığının internet erişimini de kabloyla yaptı. Hiçbir sorun yaşamadık bugüne kadar. Öyle bir sistem yapmışlar ki kendi aralarında internet alışverişi yapıyorlar. Üst kata çıkarken otomatik olarak decolar arası geçiş yapıyor Wi-Fi ağın. Bu şekilde de kopma yaşanmıyor ve internet kaybı çok az oluyor. Tavsiye ederim başka alternatif yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…