2 depolama aygıtına da Windows kurmak

Sipahimsi

Centipat
Şu anda bilgisayarımda 250GB SSD ve 1TB HDD takılı. 250GB SSD'de şu anda kullandığım bilgisayarda çalışması için Windows 10 kurulu. 1TB HDD'inin içindeki bilgiler silinmeden içine başka bir bilgisayar için W8.1 kurmak istiyorum böyle bir şey mümkün mü? 1TB HDD normal oyun arşivim olacak. Bazı oyunları benim eski bilgisayarda çalışıp çalışmadığını test edeceğim. Ona göre de YouTube'ye video çekeceğim eski sistemlerde oynanabilecek oyunlar tarzı. Böyle bir şey mümkün mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD diskinize C diyelim.
1 TB HDD'e ise D diyelim.

1. Başlata "diskmgmt.msc" yazıp gir.
  2. D diskine sağ tık, "Birimi küçült" de.
  3. Windows için ne kadar alana ihtiyaç duyuyorsan MB cinsinden yaz.
  4. "Küçült" de.
  5. Daha sonrasında seçtiğin alan kadar "Ayrılmamış" bir alan göreceksin. Sağ tık yap ve "Yeni basit birim" de.
  6. İleri, tüm boyutun seçildiğinden emin olduktan sonra ileri, sürücü harfini de "E" varsayalım. İleri.
  7. Dosya sistemi : NTFS, Ayırma birimi boyutu : Varsayılan. İleri. Son.

Format USB'sini hazırladıktan sonra USB'den boot edin. İşletim sistemini kuracakken kurulum diskini yeni oluşturduğumuz "E" diskini seçin.

Böylelikle "E"diskine format atmış olursunuz ve "D" diskindeki dosyalarınız kaybolmaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı