2. depolama için SATA mı yoksa NVMe SSD mi?

315814

Hectopat
Bilgisayarda işletim sistemi için NVMe SSD kullanıyorum. Depolama ve daha hafif işler için kullandığım ikinci bir HDD'im var, bunu 4TB SSD ile değiştirmek istiyorum. Daha çok fotoğraf/video depolama ve fotoğraf edit için kullanıyorum bu sürücüyü. WD blue ya da Samsung 990 Pro alacağım aralarında 3000TL kadar fark var. Eski anakartımda M.2 vidası yalama olduğundan bayağı problem yaşamıştım, bu yüzden biraz M.2'lere kılım tekrar başıma iş açarsa diye.

Bahsettiğim işler için SATA SSD alıp geçeyim mi yoksa fiyat farkı fazla değil biraz daha iyi bir yatırım olması in NVMe mi alayım karar veremedim. Aralarında oldukça fazla hız farkı var, bir yandan iyisini alayım diyorum ama diğer yandan o kadar hızada ihtiyaç duyar mıyım emin değilim.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:
Bence kapasiteyi arttırıp Sata SSD alın, örnek olarak 8Tb gibi.

Bence kapasiteyi arttırıp Sata SSD alın, örnek olarak 8Tb gibi.
8tb bütçeyi ve ihtiyacı aşar.

SATA alın hocam. Depolama için kullanılacak zaten. Atıyorum fotografları herhangi bir sisteme takmak istediğiniz zaman SATA her türlü kolay olur. Aradaki 3 bin TL'yi başka bir yere yatırım yaparsınız.
Bende öyle düşünüyorum ama aradaki hız farkının çok fiyat farkının az olması kafamı bulandırıyor.

8TB bütçeyi ve ihtiyacı aşar.

Bende öyle düşünüyorum ama aradaki hız farkının çok fiyat farkının az olması kafamı bulandırıyor.

Ben de bir hevesle 980 Pro aldım zamanında hiçbir işime yaramadı. Kardeşim Valorant oynuyor 4K render vs almayacaksanız ki SATA SSD de iş yapar. Farklı anca o zaman görebilirsiniz hocam.

Atıyorum M.2 aldınız 2 TB'lik veriyi başka bir sisteme takacaksanız. Mecbur SSD'yi sökmek lazım. Diğer PC'nin boş M.2 yuvası yoksa ya da işletim sistemi M.2'de kurulu ise sorun yaşarsınız hocam bizzat başıma geldi.

4k olmasada bol bol 3d ve video render alıyorum. Zamanında HDD’den m.2’e geçtiğim zaman baya yaşam kalitem yükselmişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…