Çözüldü 2 disk 2 işletim sistemi açılışta boot sormuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Castiel Teedy

Hectopat
Merhaba öncelikle. Forumda biraz araştırmayla birkaç çözüm buldum ve onları denememe rağmen sorunum çözülmedi.
Öncelikle 2 adet SSD mevcut. Bir SSD'de Windows 10 kurulu durumda. İkinci SSD'ye ise Kali Linux kurdum. Toshiba Satellite kullandığım için BIOS menüm biraz farklı. Toshiba setup menüsüne sahibim. Boot seçeneklerimde hdd/ssd ve odd seçenekleri mevcut. Odd diskimde şu anda Kali Linux kurulu. Boot sırasını değiştirsemde açılışta F12 ile başlangıç bootunu seçsem de Windows 10 çalışıyor. Kali'ye bir türlü giremiyorum. Bilgi arkadaşları bekliyorum.

Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kod:
bcdedit /set {bootmgr} displaybootmenu yes

Bunu yönetici olarak açtığın CMD'ye yaz.

WhatsApp Görsel 2025-01-11 saat 14.47.10_511f8060.jpg

Dediğiniz işlemi uyguladım ve başlangıçta Kali görünmüyor. Kurduğuma eminim sorunum sanırsam farklı bir şey. Şimdi Kali'yi tekrar kurmayı deneyeceğim.

Sorunu çözdüm. Kali kurulumu tamamlanırken son aşamada Windows sürümünün bulunduğunu ve GRUB kurmak isteyip istemediğimizi soruyor. Burada evet kurmak istiyorum dedikten sonra disk soruyor. Ben burada ilk kurulumda Kali'yi kurduğum diski seçmiştim burada hata yapmışım. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar için GRUB'u Windows'un olduğu diske kurmalısınız. Sorun çözülmüştür konu kapanabilir. Çözüldü tagı eklenebilir.
Kod:
bcdedit /set {bootmgr} displaybootmenu yes

Bunu yönetici olarak açtığın CMD'ye yaz.

WhatsApp Görsel 2025-01-11 saat 14.47.10_511f8060.jpg

Dediğiniz işlemi uyguladım ve başlangıçta Kali görünmüyor. Kurduğuma eminim sorunum sanırsam farklı bir şey. Şimdi Kali'yi tekrar kurmayı deneyeceğim.

Sorunu çözdüm. Kali kurulumu tamamlanırken son aşamada Windows sürümünün bulunduğunu ve GRUB kurmak isteyip istemediğimizi soruyor. Burada evet kurmak istiyorum dedikten sonra disk soruyor. Ben burada ilk kurulumda Kali'yi kurduğum diski seçmiştim burada hata yapmışım. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar için GRUB'u Windows'un olduğu diske kurmalısınız. Sorun çözülmüştür konu kapanabilir. Çözüldü tagı eklenebilir.

Son düzenleme:
Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı