2. disk olarak HDD mi SSD mi?

Bütçe
2500

XxTenc

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, bilgisayarımda 500 GB M.2 SSD takılı ama yetersiz kalıyor. + Oyun ve AutoCAD, Solid indireceğim. Ayrıyeten harddisk mi almam lazım, yoksa 500 GB SSD’yi çıkartıp yeni 1 ya da 2 TB SSD mi almam lazım? Bir de anakartım H610M H V2, 3.0 PCI destekliyor (4.0 taksam 6500 okuma yazma hızı), anakartı yakar mıyım ya da ömrünü azaltır mı, çok ısınma yapar mı? Ya da en sağlıklısı harddisk mi almaktır? (Bu arada SSD ve harddisk arıyorum.)

Son düzenleyen: Moderatör:
3.0 PCI destekleyen ana karta 4.0 değil 10.0'da taksan 3.0 hızında çalışacağı için birşey yakmazsın.

Hdd sadece depolama yapacaksan tercih edilebilir. Senin durumunda 2. disk en az sata ssd şeklinde alıp kullanılabilir. Hızdan ödün vermek istemiyorum derseniz 500gb diskiniz yerine 1-2tb takılabilir buda en masraflı çözüm olacaktır.

Hard disk ile uğraşma. Artık onların devri -depolama hariç- bitti.

Farklı PCIe sürümleri olduğunda her iki taraf da düşük sürüm modunda çalışır. Yani hem anakart hem SSD PCIe 3.0 modunda çalışır, SSD hızı ~3600 MB/s ile sınırlanır. Zarar görülmesi söz konusu değildir.

Boşta başka M.2 yuvası yoksa daha yüksek kapasiteli SSD'ye geçmek en mantıklı harekettir. Ayrıca hard disk ile aynı şekilde bağlanan SATA SSD'ler de mevcuttur.

O bütçeyle 2TB SSD olmaz. 1TB olanlar da kısıtlı. WD Blue SN5000 veya SN580 ikilisi o bütçenin en iyisidir. Daha fazla çıkabilirsen Kingston'dan Renegade veya KC3000 ikilisi yada daha ucuza Kioxia Exceria Pro olabilir.

Eğer veri depolamıyorsan HDD takmak hamallık olabilir 2 tane büyük oyun ve AutoCAD aynı anda bulundurmak çok zor oluyor 500GB SSD kullanırken bence yeni bir SSD ve harici SSD okuyucu al 500GB yedekte dursun ihtiyaç oldukça takar kullanırsın bütçeni bilmiyorum tabii ki

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı