2. dönem açık liseye geçince notlara ne olur?

KuraiWasHere

Centipat
Selam ben 11. sınıftayım ve 2. dönem açığa geçmeyi düşünüyorum ama bir sorum var.
Şimdi benim 1. dönem ortalamam 75 gibi bir şey olacak büyük ihtimal.
Açığa geçince galiba zorunlu 4 tane ders varmış.
Benim sorum şu 1. dönem ve 2. dönem ortalamam toplanıp birlikte mi hesaplanır yoksa her dönemin ortalaması ayrı ayrı mı hesaplanır?
Yani 2.dönem sadece 4 zorunlu dersi seçip hepsinden 100 almakla 8 tane ders seçip hepsinden 100 almak aynı oranda mı etkiler yıl sonu notumu yoksa fazladan ek ders seçince yükselir mi?

@333365

Son düzenleme:
Merhaba, açık lisede not ortalaması hesabı yapmak biraz değişik. Nasıl hesaplandığını tam olarak ben de bilemiyorum fakat OBP'ye dahil edilir, açık lise öğrencileri de lise öğrencisi sayılıyor ve alınan notların OBP'ye belli bir oranda etkisi oluyor. Seçebileceğiniz ders kredisi doğrultusunda ders seçebilirsiniz ve diploma puanına da etkisi olur. Önemli olan sınavda aldığın notlardır.

Merhaba, açık lisede not ortalaması hesabı yapmak biraz değişik. Nasıl hesaplandığını tam olarak ben de bilemiyorum fakat OBP'ye dahil edilir, açık lise öğrencileri de lise öğrencisi sayılıyor ve alınan notların OBP'ye belli bir oranda etkisi oluyor. Seçebileceğiniz ders kredisi doğrultusunda ders seçebilirsiniz ve diploma puanına da etkisi olur. Önemli olan sınavda aldığın notlardır.
Yok şey demek istedim diyelim matematikten ilk dönem 70 ve 80 aldım ikinci dönem açığa geçtim matematik seçtim matematikten 100 aldım. Şimdi benim notum 100+70+80/3 olarak mı hesaplanacak yoksa her iki donemdeki tum derslerin ortalaması alınarak 1.dönem+2.dönem/2 şeklinde mi hesaplanacak. Eğer 2.si gibiyse ek ders seçmenin bir anlamı kalmayacak gibi ondan soruyorum

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı