2. dönem kayıt yaptırılmayan üniversiteye nasıl devam edilir?

Arkadaşlar ben bölüme 10 gün falan gittim. 2. dönem kayıt bile yapmadım açıkcası. Şimdi üniversite sınavından istediğim başarıyı sağlayamadığım için bölümüme geri dönmek istiyorum ama ilk dönem sınavlarına bile girmediğim ikinci dönem kayıt bile yapmadığım bu bölümü nasıl baştan okuyacağım? Bölüm sıfırlama diye bir şey var mı sanki 1. sınıf öğrencisi gibi baştan başlamak istiyorum.

Eylül ayında kayıtlar basladığında tekrar kayıt olacaksın. 1. sınıfı tekrarlamak diye bir şey yok. Bıraktığın dersleri alttan alarak tamamlayacaksın veya yaz okuluna gideceksin. Yani, 2. sınıf olacaksın ama alttan ders alacaksın.

Tabii yine de üniversitenin yönetmeliğini okuyup daha iyi bilgi alabilirsin.

Ben bütün dersleri alttan alamam ki. En iyisi kaydı silmek.

Neden alamayasın ki? Kaydı silmek sana 1 yıla sebep olur. Alttan al geç. Kredilerine göre değişir ama ben okurken 5 ders alınabiliyordu. 2. sınıf olarak devam edersin. Ha bölüm önemsiz ise senin için bilemem ben olsam sildirmezdim.

Zaten PMYO deneyeceğim TYT 80 nete yakın yaptım ama maalesef AYT sınavı bitirdi beni. Hayırlısı olsun ama büyük ihtimal sildireceğim.

Çapraz gidiyor ama sistem o şekilde işliyor. Çok önemli bir mevzu değil, bu şekilde okuyan pek çok kişi var. Kaydı yaptırıp devam edebilirsiniz. Sildirmek de bir tercih. Sildirip tekrar girerseniz sıfırdan başlarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…