2. dönem meslek lisesine geçmek

Hiçbir avantajı olmaz aksine fazlası ile dezavantajları olur, özellikle belalı tiplerden çok çekersiniz. Yazılım öğrenmek için en son gidilecek yer meslek lisesidir orada size ders anlatacak hocaların çoğu daha kendileri kavrayamamış dili. Kısaca kendine ve zamanına yazık edersin, iyi bir lisedeysen büyük bir hata yaparsın.

Hiçbir avantajı olmaz aksine fazlası ile dezavantajları olur, özellikle belalı tiplerden çok çekersiniz. Yazılım öğrenmek için en son gidilecek yer meslek lisesidir orada size ders anlatacak hocaların çoğu daha kendileri kavrayamamış dili. Kısaca kendine ve zamanına yazık edersin, iyi bir lisedeysen büyük bir hata yaparsın.

Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde okuyorum. Yine de aynısı mı geçerli ?

Bu durum okuldan okula değişiklik gösteriyor.
Bende meslek lisesine gidiyorum fakat 2. dönem geçiş yapmanı tavsiye etmem çünkü meslek konularından çok geri kalmış olursun ve öğrenmesi uzun sürer.

Geçiceksen yazın nakil aldırabilirsin girmediğin bilişim derslerinden sorumluluk sınavına giriyorsun sadece.

Bende meslek lisesine gidiyorum fakat 2. dönem geçiş yapmanı tavsiye etmem çünkü meslek konularından çok geri kalmış olursun ve öğrenmesi uzun sürer.

Geçiceksen yazın nakil aldırabilirsin girmediğin bilişim derslerinden sorumluluk sınavına giriyorsun sadece.
Dönem başı geçilemiyor mu ?

Geçilebiliyor, geçiceğin okulda boş kontejan varsa gitmek istediğin okula gidip müdür yardımcısı ile görüşebilirsin fakat 2. dönem geçmemeni tavsiye ederim yoksa çok başın ağrır.
Peki, önümüzdeki sene geçersem ne olacak ?

Neden meslek lisesine geçmek istiyorsunuz hocam onu belirtirseniz daha da yardımcı olmaya çalışayım.
Çünkü meslek lisesinden öğreneceğim işi hayal ediyorum.

Hocam meslek liseleri çoğunlukla belirli kitlelere sahipler 3 ay meslekte okudum okulda bulunanlar daha evrimleşmemişlerdi.

Peki, önümüzdeki sene geçersem ne olacak ?

Çünkü meslek lisesinden öğreneceğim işi hayal ediyorum.
Meslek lisesini bilişim olarak amaçlıyorsanız boşa zaman kaybı size ilk php veya python öğretirler, php tamam idare eder diyeceğim bir dil ama python zaman kaybı.

Hocam okuldan okula değişiyor kalite. Bizim okulun öğretmenleri gayet iyi, 4 sene boyunca gördüğümüz diller şunlar oluyor;
Python
C#
HTML-CSS-JS
Java
Anadoluda kalıp istediğiniz yazılım alanına göre bir dil öğrenseniz daha iyi olur diye düşünüyorum. Yukarıdaki kişilerin dediği gibi yazılım derslerinde büyük ihtimal geri kalacaksınız ve öğrenmeniz zor olacak. Bu yüzden anadoluda kendinizi geliştirmenizi tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı