2. ekran kartını takmak için aparat önerisi

Makaleler
2
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese iyi sosyaller.

Bir videoda gördüm PCI-e 4X slotunu PCI-e 16X slotuna çeviren bir aparat vardı ben de bunu alıp kasama bir ekran kartı daha bağlamayı düşünüyorum. Ama aparatı aratınca bulamadım yardımcı olursanız sevinirim.

Ekran kartı bağladığında bildiğim kadarıyla ikisi ayrı ayrı kafasına göre çalışmıyorlar. SLI koprüsüyle de kartları birbirine bağlaman gerekiyor ve kartlar birebir aynı model olmalı. Yani kartın ve ana kartın bunu desteklemesi gerekiyor. 16x bir veriyolunu 4x e sığdırmaya çalışırsan damla damla performans alırsın zaten.

Amacım performans almak değil 3. ekranı bağlamak.

Amacım performans almak değil 3. ekranı bağlamak.
Maalesef mümkün olmuyor. APU işlemcin dahi olsa ana kart üzerinden ve ekran kartından aynı anda görüntü alamıyorsun mesela. Senin yapmak istediğin şeyle de maalesef alamayacaksın. Ekran kartı portlarından uyumsuz olanlar da varsa dönüştürücülü kablolarla yine bağlarsın. Yeter ki 3 slot olsun. Ama ekran kartında iki giriş varsa sadece yapacak bir şey yok. Ama DVI girişin varsa uyumlu ekran ve kabloyla Daisy Chain destekliyorsa tek bir çıkışa iki ayrı ekran bağlayabiliyorsun diye biliyorum. Bir araştır dilersen.

Şu anda RX 6400 spphire Pulse modelini kullanıyorum bir HDMI bir DP portu var. Dediğiniz daisy chain i bir araştırayım.

Şu anda RX 6400 spphire Pulse modelini kullanıyorum bir HDMI bir DP portu var. Dediğiniz daisy chain i bir araştırayım.
Sadece DVI portu varsa ve destekliyorsa oluyor diye biliyorum. Bir monitörden başka bir monitöre bağlantı yaparak o ikinci monitörün de ana kart ile iletişim kurarak ayrı bir masaüstü şeklinde görünmesini sağlayabilen bir sistem.

3 monitör de de dediğiniz sistem yokmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…