2 ekran kullanırken donma sorunu

Farukarslann

Centipat
Ekran kartımdan monitörüme DVI kablo ile bağlantı yaptım. Yine ekran kartımdan HDMI kablo ile televizyonuma bağlantı kurdum. 1080P'de 144Hz monitörümü çalıştırıyorum. Televizyonda kurduğum bağlantı değerleri de 1080P 60 Hz seçtim. Monitörümde LOL oynuyorum. Aynı anda YouTube'dan bir video açıp televizyonda izlediğimde hafif donmalar oluyor. Ben RAM'ın yetersiz kaldığını düşünüyorum. Görev yöneticisinde %70 - %80 çalışıyor olarak gösteriyor. Ekran kartı ne ısınıyor ne de tamamı kullanılıyor. Aslında konu ekran kartı ile ilgili olmalı ama, tek yüksek değerleri gösteren RAM olduğu için şüphem bu yönde.

Sizce neden böyle bir sorun yaşıyorum? Isınma gibi bir durumda olmuyor. (İşlemci ve ekran kartında. )

PC özelliklerim aşağıdaki gibidir;

1 X Corsair 8 GB DDR4 2400MHz CL16 Kırmızı Vengeance Single Kit RAM
1 X Seagate 3.5" 1TB Barracuda SATA 3.0 7200RPM 64MB 210Mb/s okuma Harddisk
1 X AMD Ryzen 5 1600 Soket AM4 3.2GHz 19MB Önbellek 65W 6 Çekirdek İşlemci
1 X Power Boost Elegance Serisi VK-G1007R USB 3.0 Temperli Cam Panel Gaming Kasa (PSU Yok)
1 X ASUS Prime A320M-R AMD A320 Soket AM4 DDR4 2933HZ (OC) VGA HDMI Anakart
1 X ASUS Radeon RX560 O4G Evo 4 GB GDDR5 128Bit DX12 AMD Ekran Kartı
1 X Cooler Master MWE 400W 80 Plus 120MM Fanlı PSU

Son düzenleyen: Moderatör:
LoL FPS 144'e sınırlayıp dene. Video (sanmıyorum ama) 4K ise olabilir bir de.

Lol FPS 144'e sabit kullanıyorum. Düşürüp farklı değerlere sabitlemeyi de denedim ancak sorun devam ediyor. Bu arada 2 ekran olarak kullanmayıp tek ekranda Youtube ve Lol açık iken hiçbir problem olmuyor. 2 ekran olduğu zaman bu durum yaşanıyor.

Problemi giderdiyseniz nasıl giderdiniz paylaşır mısınız?
Aynı sorunu yaşıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…