Öncelikle merhaba. Ben kendime bir 3D yazıcı almak istiyorum. Öğrenciyim ve bunu kendi paramı biriktirerek alacağım. Bir süre araştırdım ve Bambu Lab A1 Mini'nin gayet iyi ve yeterli olacağına karar verdim. Ama sorun şu bütçem çok yok. Bundan dolayı 2. ele yönelmeyi düşünüyorum. Bundan dolayı 2. el 3D yazıcı alınır mı? Veya 0 alacaksam hangi marka alabilirim uygun fiyatli önerebilir misiniz?
Öncelikle merhaba. Ben kendime bir 3D yazıcı almak istiyorum. Öğrenciyim ve bunu kendi paramı biriktirerek alacağım. Bir süre araştırdım ve Bambu Lab A1 Mini'nin gayet iyi ve yeterli olacağına karar verdim. Ama sorun şu bütçem çok yok. Bundan dolayı 2. ele yönelmeyi düşünüyorum. Bundan dolayı 2. el 3D yazıcı alınır mı? Veya 0 alacaksam hangi marka alabilirim uygun fiyatli önerebilir misiniz?
Alınır. 3D yazıcıların çok fazla eskiyen parçası yok, olsa da kolayca değiştirilebiliyor. Ama bu işi ticaret olarak yapanlardan almamaya çalış; genelde çok uzun süre kullanılmış oluyorlar. Yorgun makine yani. İleride masrafa sokabilir. Hobi amaçlı kullananlardan almak daha mantıklı.
Bu konuda daha bilgili arkadaslar da bilgi verir ama kendim meraktan arastirmistim bi ara. Cok kolay problemi olabilen cihazlar 3D yazicilar. Alinir ikinci el ama tipki araba alirken oldugu gibi neye bakilip dikkat edilecegini iyice bilmek lazim.
Bu konuda daha bilgili arkadaslar da bilgi verir ama kendim meraktan arastirmistim bi ara. Cok kolay problemi olabilen cihazlar 3D yazicilar. Alinir ikinci el ama tipki araba alirken oldugu gibi neye bakilip dikkat edilecegini iyice bilmek lazim.
Yok hocam, 3D yazıcılarda bozulabilecek parça sayısı az. En fazla zamanla eskir, o da yenisiyle değiştirilir. Zaten yedek parçaları kolay bulunuyor(modelden modele değişir), YouTube’da da nasıl değiştirileceğini anlatan tonla video var. Genelde sadece eskimeye bağlı sorunlar olur, o da uzun vadede ufak tefek masraf çıkarır.
Ne zaman baksam hep bilmem neresi bozulmus diye sikayetler ve videolara denk geldim hocam. Ama dedigim gibi sahsen cok deneyimim yok. Bozulmaz diyorsaniz oyledir.
Ne zaman baksam hep bilmem neresi bozulmus diye sikayetler ve videolara denk geldim hocam. Ama dedigim gibi sahsen cok deneyimim yok. Bozulmaz diyorsaniz oyledir.
Genelde o tarz şikayetlerin çoğu 3D yazıcı işine yeni girip işi beceremeyen kişilerden geliyor. Yazıcıyı alıyor, kuramıyor ya da ayar yapamıyor; sonra da 'şurası bozuk', 'burası çalışmıyor' diye suçu cihaza atıyor. Halbuki sıkıntı kendisinde. Ama tabii kronik sorunlu modeller de yok değil, onlar da var. Veya bazı yazıcılar sıfır alınsa bile sıkıntılıda gelebiliyor.