2.el 4 GB DDR2 400MHz RAM tavsiyesi

Barış Uysal

Kilopat
Daha fazla  
Şimdi konu şu PC'den memnunum ancak 4 GB RAM eklemek istiyorum. Özellikleri aşağıda yazdığım gibi görünüyor. Ben bu PC'ye 4 GB RAM alırken uyumsuzluk yaşamak istemiyorum eski PC'lerde oluyordu diye hatırlıyorum o sebeple yardımcı olmanızı istiyorum. Şimdiden elinize sağlık cevaplarınızı bekliyorum. Lütfen link olarak öneride bulunun. Bulması zaten zor o yüzden yardımcı olursanız sevinirim pek anlamıyorum bu işten. Param da sınırlı.
Anakart Gigabyte GA-EP45C-DS3R Orijinal Kullanılan Masaüstü Anakart EP45C-DS3R P45 LGA 775 DDR2 16G SATA2 USB2.0 ATX
RAM 2x2(4 GB) 400MHz DDR2 Kingston HyperX Blue
Ekran kartı Radeon HD 8550
İşlemci Intel® Core™2 Quad Q9400 İşlemci (6M Önbellek, 2.66 GHz, 1333 MHz FSB) Ürün Teknik Özellikleri

Şimdi konu şu PC'den memnunum ancak 4 GB RAM eklemek istiyorum. Özellikleri aşağıda yazdığım gibi görünüyor. Ben bu PC'ye 4 GB RAM alırken uyumsuzluk yaşamak istemiyorum eski PC'lerde oluyordu diye hatırlıyorum o sebeple yardımcı olmanızı istiyorum. Şimdiden elinize sağlık cevaplarınızı bekliyorum. Lütfen link olarak öneride bulunun. Bulması zaten zor o yüzden yardımcı olursanız sevinirim pek anlamıyorum bu işten. Param da sınırlı.
Anakart Gigabyte GA-EP45C-DS3R Orijinal Kullanılan Masaüstü Anakart EP45C-DS3R P45 LGA 775 DDR2 16G SATA2 USB2.0 ATX
RAM 2x2(4 GB) 400MHz DDR2 Kingston HyperX Blue
Ekran kartı Radeon HD 8550
İşlemci Intel® Core™2 Quad Q9400 İşlemci (6M Önbellek, 2.66 GHz, 1333 MHz FSB) Ürün Teknik Özellikleri

Anakartınız DDR3 destekli. Diğer RAM'lari çıkartıp 2x4 DDR3 bellek bakmanızı tavsiye ederim. DDR3'de 1600 MHz'ye kadar destekli bir anakart.
Edit: Anakart 2x4 DDR3 desteklemiyormuş. Yanlış bilgilendirme için özür diliyorum.

Son düzenleme:
Hocam DDR2 RAM 400 MHz olmaz. 533 MHz'den başlar. Anakart DDR3 desteği var fakat nedense 4 GB'a kadar denmiş. DDR2 ise 8 GB olarak belirtilmiş.
.
.
Anakart 1066 MHz 1.8 V olan DDR2 RAM destekliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Böyle bir video buldum. Anakart için sizin anakart ve bellek için de 4+4 DDR3 demiş. Ne kadar doğru bilemem. Sizin makine bu videodaki gibi yapılarak oyun makinesine çevrilmeye yatkın gibi :).

Kolayı var. Tanıdığın bir bilgisayarcıya gidip durumu anlatıyorsun. Ve ona anakartının 4+4 GB DDR3 bellek destekleyip desteklemediğini test etmesini istiyorsun. O da takıp deniyor çalıştırıyor mu diye. Ama önce fiyatını sor. Genele bizim burada böyle şeylerden para almazlar ama sen sor fiyatını. Ücret alsa bile çok alcağını sanmıyorum. Sadece RAM denecek sonuçta. Çalıştırırsa uygun fiyatlı bellek alırsın. Çalıştırmazsa DDR2 belleklere yönelirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı