Kartın arkasının fotoğrafını koymamasıda ilginç. Güvenlik etiketi açılmamış demiş doğru düzgün fotoğraf yok. Testinide paylaşmamış. İlan güven vermedi bana.
Hocam peki attığım 2. kartla ilgili ne düşünüyorsunuz? Onun da arka fotoğrafı yok fakat FurMark testini paylaşmış.
Ekran kartı için bütçem 12-13 bin TL civarı. Sıfır ekran kartlarında bu fiyatlarda çok iyi kartlar bulamadım, tüm güzel kartlar 16K-19K civarında ilerliyor. 2. el bir 6900XT ilanı buldum, sizce bu alınır mı?
XFX Speedster SWFT 319 RX 6900 XT CORE
2. bir ilanda aşağıdaki şekilde, fakat fiyata biraz daha yüksek. FurMark test sonuçları falan var, iyi mi sizce? Bana biraz çok sıcak çalışıyor gibi geldi fotoğraftaki sisteme göre. Ayrıca açıklamada coil whine olmadığını, kutu ve fatura olduğunu belirtmiş. Honeywell PTM7950 macun sürülüymüş.
NITRO+ AMD Radeon RX 6900 XT SE
Kesinlikle uzakdur bundan. 3300RPM kart 10 dakikalık FurMark'ta 76 derece. Üstüne 3080 Ti vs takas demiş. Miningli karta benziyor. Zaten ilanın başlığını okuyunca işkillendim. Kaçırma iddialıyım falan diyenden kaçacaksın. İçini açtığını zaten kendisi söylemiş. Mining olma ihtimalini yüksek yapar. Kaliteli macun sür 3300RPM ısınsın kart olacak iş değil. Benim kart 74 derece 1550RPM saatlerce ağır oyunlarda böyle. Traktör gibidir bu kart.
Anladım hocam. Sıcaklıkları görünce ben de biraz şüphelendim açıkçası. Son olarak bu ilan hakkında ne düşünüyorsunuz? Bulabildiğim en güvenilir ilan şu an bu. Kaliteli fotoğrafları var her açıdan ayrıca istediğimiz testleri yapma imkanı varmış.
Sapphire RX 6900 XT Nitro+ Se 256 Bit GDDR6 16 Gb
Temiz karta benziyor. Testini yaparak alabilirsiniz. Zaten sağını solunu bile paylaşması benim gözümde artıdır. Fanların RPM değeri çok önemli. 2000RPM 70 derece ile 3000RPM 76 derece arasında fark olur. 2000 RPM geçmiyorsa sıcaklıkta 75 bandını pek geçmiyorsa alınır. FurMark, 3DMark ve OCCT testi yapın. İnternetten aldığı puanları karşılaştırın. Bir de Cyberpunk 2077 ve The Last of Us gibi oyunlarda en azından 20 dakika bile olsa test ederseniz iyi olur. Çünkü Cyberpunk sadece kartı kullanmıyor Ray Tracing kullanıyor VRAM'lere yük bindiriyor vs. her oyun ve test farklıdır. Hepsini sıkıntısız geçiyorsa alabilirsiniz.
Param Güvende ile satılmıyormuş ayrıca sadece nakit kabul ediyorlar. Ödemeden sonra kargo yapılır demiş, dolandırılır mıyız? Nakit ödemeyi takip etmenin bir yolu yok çünkü fatura falan kesmiyorsa. Ayrıca önemli bir şey fark ettim, arkadaki fotoğraflara göre ekran kartını internet kafede fotoğraflamışlar. 7/24 çalıştırılmış olabilir kart.
Para konusunda dolandırılıp dolandırılmayacağını bilemem adamı tanımıyorum çünkü. Hoş tanısamda bir şey ifade etmez. İnternet kafe işlettiğinden bilgisi vardır mining dönemi bitti. Mining kullanmak için kart almaz. Mining kartıda elinden çoktan çıkarmıştır. O konuda problem olacağını sanmıyorum. Kendiniz gitme şansınız yoksa yapacak bir şey yok başka karta bakarsınız. Bu devirde kimseye güven olmaz.