2. el alınan HDD için ilk neler yapılmalı?

claudespeedtr

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. 2. el harici bir disk aldım ancak Windows bilgisayarıma hemen takmak istemedim. 5 TB ıntenso marka harici disk. Çok kullanmadığım Mac mini cihazıma taktım içinda “farm” diye bir klasör var başka bir şey yok. Önce HDD'yi formatlamak sonra da test etmek için sırasıyla hangi yazılımları önerirsiniz? Teşekkürler.

Arkadaşlar selam. 2. el harici bir disk aldım ancak Windows bilgisayarıma hemen takmak istemedim. 5 TB ıntenso marka harici disk. Çok kullanmadığım Mac mini cihazıma taktım içinda “farm” diye bir klasör var başka bir şey yok. Önce HDD'yi formatlamak sonra da test etmek için sırasıyla hangi yazılımları önerirsiniz? Teşekkürler.

Format için standart işletim sisteminin formatı yeterli gelir.
Disk sağlığını kontrol etmek için HD Tune ve HD sentinel yazılımlarını kullanabilirsiniz.

Format için standart işletim sisteminin formatı yeterli gelir.
Disk sağlığını kontrol etmek için HD Tune ve HD sentinel yazılımlarını kullanabilirsiniz.
Mac OS üzerinde formatlamayı yaptım. Şimdi HD Tune ve HD sentinel yazılımlarını deneyeceğim.
Baktım ancak Mac OS uyumlu değiller sanırım.

HD sentinel ile gösterilen değerlere baktım hepsi %100 olarak gözüküyor ayrıca Crytalmark testi de yaptım YouTube'deki testlerle benzer sonuçlar çıkıyor sanırım sıkıntı yok.

HD sentinelde kullanım saati ve start stop değeride yazar onları da kontrol edin abartılı bir değer yok ise sorun yoktur.
Hayırlı olsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı