2. el alırken nelere dikkat edilmeli?

lakeoftears

Centipat
Daha fazla  
2. el bilgisayar alırken ekran kartının temiz olduğunu vs. nasıl anlarız, nelerin görselini istemeliyiz? Dolandırıcı olmadığını nasıl teyit ederiz?

Ekran kartının performans testini iste aslında performans testini yaparken orada olsan yanında yapsa testi daha iyi olur.

Sıcaklık, performans testleri yapın. Isınma durumu ne durumda kasa temiz mi her şeyi test yapın.
İnternet üzerinde bununla ilgili makaleler bulabilirsiniz.

2. el bilgisayar alırken ekran kartının temiz olduğunu vs. nasıl anlarız, nelerin görselini istemeliyiz? Dolandırıcı olmadığını nasıl teyit ederiz?

Öncelikle bileşenlerin herhangi bir darbeye maruz kalıp kalmadığına bakarak anlamak daha sonra sistemi çalışır vaziyette görmek çalışırken dikkat etmeniz gereken hususlar ise sıcaklık değerleri bileşenlerden ses gelip gelmemesi fanların düzgün çalışıyor olması ve (benim başıma geldi işlemci ve işlemci yuvasını kontrol edin.) Bir kaç oyun denemesi yapın bileşenlerin tam ve detaylı özelliklerini talep edin ve buradan paylaşın çoğunluğun olumlu bakması halinde alabilirsiniz.

Performans testlerini yap. Test ederken bileşenlerin yanında ol. Ekstradan ekran kartının etiketlerine bak GeForce vs vs yazar. Yıpranma olmuş ise o kartta mining yapılmış olması büyük ihtimal.

• Varsa garantisi,
  • FurMark gibi testler,
  • MSI Afterburner değerleri,
  • İstenilen oyunlarda MSI Afterburner değerleri,
  • Mining yapılıp yapılmamış olması,
  • Fotoğraflar.

Testten anlamıyorum gel yap diyor mining yapılmadığını iddia ediyor ama kesinlikle güvenemiyorum sadece ekran kartı fiyatına bilgisayar satıyor nasıl güvence alacagım ben.

Testten anlamıyorum gel yap diyor mining yapılmadığını iddia ediyor ama kesinlikle güvenemiyorum sadece ekran kartı fiyatına bilgisayar satıyor nasıl güvence alacagım ben.
Sadece ekran kartı fiyatına satıyorsa bir kıllanman gerekiyor. Mining yapılmadığını iddia ediyorsa dediğim gibi kartın GeForce, RTX gibi yazılarında bak. Yıpranmışsa sıkıntı vardır. Yıpranmamişsa başka türlü anlayabileceğin bir yöntem bilmiyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı