2. el AMD Ryzen 5 1600 AF GTX1050 Ti sistem kaç TL eder?

Rmn

Yoctopat
Daha fazla  
AMD Ryzen 5 1600 AF işlemci.
ASUS GTX 1050 Ti 4 GB ekran kartı.
G.Skill 8 GB 3200MHz RAM.
ASUS B450 M K-2 anakart.
480 GB SSD.
450W 80+ bronz PSU.
1000 TL civarında Rainbow kasa.

Bu sistem kaç TL eder? Temiz kullandım hiçbir sorunu yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
₺5.500 civarı makul.

Sıfır fiyatlarını hesapla.
Eski bileşenlerin sıfır fiyatı hesaplanmaz. 1050Ti da 1600AF de artık sıfır olarak tercih edilmeyen ve üretimi olmayan bileşenler.

Sıfır fiyatına bakarsak 1050Ti 4-5 bin TL'ye satılıyor. Dünyada bu karta 4-5 bin TL verecek enayi tanımıyorum. Bu mantıkla hesaplarsak sistem fiyatı ₺10.000'yi bulur ki bu fiyata sittin sene satamaz. Kat kat iyi sistemler alınıyor o paraya. İşin özü, yazdığım fiyattan fazlası etmez.

8k eder hocam.

8-9K eder hocam.
İmkanı yok. Bu fiyata bir asır satamaz. 1050Ti sistem 9K ediyorsa benim RX 6600 sistemim 20K eder o halde. Saçmalamayın Allah aşkına, ne 9K'sı?

1600AF'nin ikinci el fiyatı ₺900-₺1.000.
1050Ti'ın ikinci eline ₺1.500'den fazla verilmez.
Anakartın sıfırı zaten ₺2.000, ikinci eli ₺1.400'ye bulunabiliyor.
SSD'nin ikinci eli pek para etmiyor. ₺500 edebilir en fazla.
RAM'i ₺400'ye satabilir, sıfırı ₺500 civarına bulunabilir.

Hocam RAM'leri bence kaliteli abartmayın. Ama elbette şunu demem gerek temiz kullandığını bayağı kanıtlarsa 8 k ya alabilen olacağını düşünüyorum. Ne dandik sistemler var internette GT730 ekran kartlı sisteme 5K fiyat çeken. ben kesinlikle bu kadar ucuz olacağını düşünmüyorum.

Zamanında biri birebir aynı sisteme konu açmış ilginç

Son düzenleme:
Ne dandik sistemler var internette GT730 ekran kartlı sisteme 5K fiyat çeken. ben kesinlikle bu kadar ucuz olacağını düşünmüyorum.
O sistemler aylarca, yıllarca bekliyor ve satılmıyor. Onlar öyle yaptı diye piyasa da artmıyor. Kendimden örnek vereyim size, RX 460'lı sistemim vardı. Bulunduğum ildeki fiyatlara bakarak gittim satılmayacağını bile bile ₺4.000 fiyat girdim. Ki bulunduğum ildeki ilanlara bakarsak çok çok uygun fiyat girdim. Sonuç: Satılmadı. ₺3.500'ye çektim, hâlâ arayan soran yok.

Birisi 40 yıllık Tofaş'ı 1 milyon liraya satışa koydu diye diğerleri de bu 1 milyonsa benim 20 yıllık arabam 3 milyon eder diye koyar. Sadece balon olur, kimse almaz boş boş ilanda durur. Boşa fiyat şişirmeyin, bu sistem ₺5.500 civarından satılır ancak.

temiz kullandıysan 7-8 k eder

Hocam ama fark şurada bu ekran kartı henüz tamamen eskimiş değil hala birçok oyunda yeterli. Belki ben biraz abartmış olabilirim ama sizde abartıyorsunuz 5 k ya birçok oyunu 60 FPS orta ayarda açabilen PC'ye az değil midir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…