2.el bilgisayar alınır mı?

SansReis

Centipat
Daha fazla  
Selamlar. Bayağıdır bilgisayar araştırıyorum. Fakat biliyorsunuz fiyatlar gerçekten çok uçuk. Haliyle butçede biraz eh işte. 2.el almayı düsünüyorum. Ama ne kadar verim alırım bu durum ne kadar sağlıklı emin değilim. Hiç 2.el kullanmadım veya alışveriş yapmadım. Tavsiye verebilir misiniz?

Selamlar. Bayağıdır bilgisayar araştırıyorum. Fakat biliyorsunuz fiyatlar gerçekten çok uçuk. Haliyle butçede biraz eh işte. 2.el almayı düsünüyorum. Ama ne kadar verim alırım bu durum ne kadar sağlıklı emin değilim. Hiç 2.el kullanmadım veya alışveriş yapmadım. Tavsiye verebilir misiniz?

Ekran kartı SSD kısacası bütün bileşenler için test programları var bunları isterseniz ve güvenilir olduğunu düşündüğünüz bir satıcıdan alırsanız bir sorun olmaz.

Aslında isim vermek doğru olmaz ama piyasada güvenebileceğiniz hazır sistem satanlar var. Çoğu ederinden fazlaya sistemler satsa da azınlık bir kısmı gayet uygun fiyata satıyor. Tavsiyem uğraşmak istemiyorsanız bu gibi satıcılara bakabilirsiniz.

Tabi ki en doğrusu kendinizin tek tek her parçayı test ederim uygun fiyatlara ürünleri bulmanız. Bunu yaparken de bütün parçaların 2. el olacak diye bakmayın. Bazı parçaların sıfır fiyatları 2. el fiyatlarına yakın oluyor.

Alacağınız ürünlerin ne kadar süre ne amaçla kullanıldığını sorun ekran kartı alırken içi açılmış mı açılmışsa neden onları soruşturun ve her bileşen için test progrramları var onları test edin tek tek uğraşamam derseniz direkt toplu kasasını satanlar var onları da alabilirsiniz ve her üründe pazarlığın dibine vurun satıcılar koydukları fiyatı pazarlıktan şu kadar düşse hesabına göre yazarlar.

Aslında isim vermek doğru olmaz ama piyasada güvenebileceğiniz hazır sistem satanlar var. Çoğu ederinden fazlaya sistemler satsa da azınlık bir kısmı gayet uygun fiyata satıyor. Tavsiyem uğraşmak istemiyorsanız bu gibi satıcılara bakabilirsiniz.

Tabii ki en doğrusu kendinizin tek tek her parçayı test ederim uygun fiyatlara ürünleri bulmanız. Bunu yaparken de bütün parçaların 2. el olacak diye bakmayın. Bazı parçaların sıfır fiyatları 2. el fiyatlarına yakın oluyor.

Hocam dizüstü bilgisayar olarak açmış.

Alacağınız ürünlerin ne kadar süre ne amaçla kullanıldığını sorun ekran kartı alırken içi açılmış mı açılmışsa neden onları soruşturun ve her bileşen için test progrramları var onları test edin tek tek uğraşamam derseniz direkt toplu kasasını satanlar var onları da alabilirsiniz ve her üründe pazarlığın dibine vurun satıcılar koydukları fiyatı pazarlıktan şu kadar düşse hesabına göre yazarlar.
Ve önerim anakart ve RAM'i sıfır almanız çünkü hemen hemen aynı fiyat oluyorlar.

Hocam dizüstü bilgisayar olarak açmış.
he pardon görmemişim

Alınabilir. Kondisyona dikkat edersen alınabilirler. CPU genel olarak arızalı olmaz, olsa da sağlıklı çalışmaz. RAM desen MemTest86 yaparsın veya istersin, yeter. Benim tek hassas olduğum nokta SSD veya HDD'yi ikinci el almamak. Diğer parçalar testlerde anlaşılabiliyor bir nebze. Dizüstü bilgisayar kategorisiymiş gerçi. Yine alınabilir gereken testleri yaptırarak.

MemTest86
FurMark
OCCT de yapabilirsin. Soğutmasına dikkat etmen gerekebilir. Kullandığın PC hangi koşullar altında çalıştı bilemezsin. Termal bakıma muhtaç olabilir.

Diz üstü mü, masa üstü mü?
Diz üstüymüş şimdi fark ettim pardon:
- Deneyerek al. Aç, wifi-b.tooth kontrolü yap. Gerisi şans.
Yıllar içinde 20'de fazla 2. el bilgisayar alıp-satan biri olarak sana verebileceğim tavsiye şu ama:
- Kasası kayık, kapağı rahat açılıp-kapanmayan, ekranı açıkken üst tarafı sağlam durmayan diz üstü sakattır. SSD hatta işlemci değiştirirsin ama ekran-kasa öyle değil.
-USB live linuks ile aç, açılış ekranını takip et.
-- Donanım hatası varsa açılış satırlarında görürsün.
-- youtube'dan 4kvideo aç. İyi bir bilgisayar ise 2 hatta 4 taneye kadar aç.
-- CTRL+Alt+T yap, konsola: "sensors" yaz. İşlemci ve GPU sıcaklıklarını döker, ne kadar ısındıklarını görürsün.
-- Fan sesini dinle. Düzenli ve tek düze (sabit fan sesi) olması lazım.
Gerisi, dediğim gibi şans.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı