2. el bilgisayar alırken nelere dikkat edilmeli?

Kişisel görüşüm:
Ben çokça bilgisayar değiştiren birisiyim. Genelde sıfır bilgisayar alıyorum ve değiştirmek istediğimde ikinci el olarak satıyorum. Bir satıcı olarak olayın karşılıklı güvene dayandığını düşünüyorum. Ancak bu devirde kimse kimseye güvenemeyeceği için kutusuz, faturasız, garantisiz bir ürün almanızı tavsiye etmiyorum. Aynı zamanda, faturanın bilgisayarı aldığınız kişinin adına olup olmadığına dikkat edin. Garantisi olsa bile içi açılmış mı açılmamış mı anlamak in garanti bandını ve vidaları kontrol edin.

Özür diliyorum dizüstü bilgisayar kategorisi ile karıştırdım burayı 😅

Anayasanın kaçıncı maddesinde yazıyor bu üstat?

VIII. Düşünceyi açıklama ve yayma hürriyeti

MADDE 26-
Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmî makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar.

2. el bilgisayar almak tehlikeli mi? Tehlikeli değil ise alınırken nelere dikkat edilmeli?
Almadan önce uzun süreli OCCT gibi işlemciyi ve MSI Kombustor gibi ekran kartını yüke sokan programları uygulayabilirsin; kapanma, donma, mavi ekran, siyah ekrana düşme vb. sorunlar gözlemlenmezse ve sıcaklıklar da anormal derecede yüksek değilse satın alabilirsin.

VIII. Düşünceyi açıklama ve yayma hürriyeti

MADDE 26-
Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmî makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar.
Biz de ağzınıza bant yapıştırmadık zaten aynı şekilde nedenini sorduk.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı