2. El Bilgisayar Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

atakan123123

Megapat
Daha fazla  
Merhaba Şu Bilgisayarı alacağım sizce fiyatı nasıl ve aldığımda ssd işlemci ram monitör kulaklık mause bunları satacağım 10.nesil intel e geçiş yapacağım anakart buna uyumlu mu? pek anlamıyorum bilgisayardan o yüzden soruyorum ve alırken nelere dikkat etmeliyim ne gibi testler yapmalıyım?
PC 1 ay önce alınmış hepsi faturaları ve garantiliymiş ve deneme şansı sundu alacağım arkadaş

Fiyatı 30 Bin TL. 30 Bin TL ye daha güzel bir kasa toplanır mı ?
İnternetteki fiyatlarla aynı ürünleri hesapladım 46 bin TL tutuyor.
  • İŞLEMCİ: İNTEL CORE i9 9900KS SOKET 1151 - 9. NESİL 4.0 GHz 16MB ÖNBELLEKTE 14NM
  • ANAKART: ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING 4266MHz(OC) DDR4 Soket 1151 RGB Wi-Fi M.2 HDMI DP ATX
  • EKRAN KARTI: ASUS Geforce ROG STRIX RTX2080Ti GAMING OC 11GB GDDR6 352Bit DX12RGB
  • SIVI SOĞUTMA :ASUS ROG RYUJIN 240 OLED AURA SYNC RGB 3X NOCTUA İPPC 2000 PWM 120MM FAN SIVI CPU SOĞUTUCUSU
  • GÜÇ KAYNAĞI: ASUS ROG THOR 850W 80+ Platinum Full Modüler OLED Ekranlı PSU
  • KASA: ASUS GX601 ROG STRIX HELIOS KASA
  • RAM: Kingston HyperX Predator RGB 32GB DDR4-3200 CL16 RAM
  • M.2 SSD: Corsair MP510 480GB 3480MB/sn-2000MB/sn NVMe PCIe M.2 SSD (CSSD-F480GBMP510)
  • MOUSE: Asus L701-1A-ROG Spatha Oyuncu Mouse
  • KULAKLIK: Asus ROG Delta 7.1 Oyuncu Kulaklık
  • KLAVYE: Asus ROG Strix Flare Aura Sync RGB Mekanik Oyuncu Klavye
  • MONİTÖR: ASUS 27" PG27VQ 1Ms 165Hz G-SYNC WQHD 1800R HDMI+DP+USB 2K Curved Gaming Monitör
  • 2. MONİTÖRLER: 2 ADET ASUS 24" VG245Q Full HD 1ms 75Hz HDMI+DP FreeSync Gaming Monitör
  • MOUSE PAD: Rampage MP-19 770x295x3,0mm RGB Mouse Pad

Son düzenleme:
Bu konuyu açtığınız bilgisayarınız kıskanabilir. :)

Adsız.png

Eğer test etmenize olanak sağlamıyor ise kesinlikle uzak durun.

Furmark gibi yazılımları 5-10 dakika çalıştırarak ekran kartında sorun olup olmadığını görebilirsiniz. (Çok uzun çalıştırılması ekran kartını bozabilir! Tavsiye edilmez.)

Bilgisayarı satma nedenini sorun. (Para ihtiyacıysa normaldir.)

Fatura ve garanti belgelerindeki tarihlere dikkat edin. Tek başınıza almaya gitmeyin.
Şimdilik benden bu kadar. :)

Eki Görüntüle 558910

Furmark gibi yazılımları 5-10 dakika çalıştırarak ekran kartında sorun olup olmadığını görebilirsiniz. (Çok uzun çalıştırılması ekran kartını bozabilir! Tavsiye edilmez.)

Fatura ve garanti belgelerindeki tarihlere dikkat edin. Tek başınıza almaya gitmeyin.
Öncelikle sanırım kıskanıcak kendisi bir laptop güzel olsa da yeni çıkan oyunlar kendisini biraz üzmeye başladı gibi :)
FunMark ile sadece ekran kartını test mi etmeliyim ve bunu nasıl yapacağımıda bilmiyorum :) işlemcide vs. yapabileceğim testler var mı?
Satma Nedenini sordum Paraya İhtiyacım Var dedi
Kesinlikle dikkat edeceğim
Son olarak Fiyatı konusunda da bi yorumunuzu alabilirim :)
30.000 TL bütçeyle 2. el toplamak ilginçmiş.
1 aylık olduğu için ilgimi çekti yoksa 0 toplamak aklımdaydı zaten çoğu parçayı satıp ben yenilerini ekleyeceğim

Eki Görüntüle 558910

Parçaların kutuları, fatura ve garanti belgelerini isteyin, bilgisayarın tüm parçalarını test edin olağan dışı bir durum mevcut mu? Onun dışında tek almaya gitmeyin.

30 bin TL'ye daha iyisi toplanabilir mi toplayıp görmek lazım, fakat sisteminiz çok güzel hayırlı olsun eğer alacaksanız.

Öncelikle sanırım kıskanıcak kendisi bir laptop güzel olsa da yeni çıkan oyunlar kendisini biraz üzmeye başladı gibi :)
FunMark ile sadece ekran kartını test mi etmeliyim ve bunu nasıl yapacağımıda bilmiyorum :) işlemcide vs. yapabileceğim testler var mı?
Satma Nedenini sordum Paraya İhtiyacım Var dedi
Kesinlikle dikkat edeceğim
Son olarak Fiyatı konusunda da bi yorumunuzu alabilirim :)

1 aylık olduğu için ilgimi çekti yoksa 0 toplamak aklımdaydı zaten çoğu parçayı satıp ben yenilerini ekleyeceğim

Her zaman sıfır almaya bak o bütçeyle .

Son olarak Fiyatı konusunda da bir yorumunuzu alabilirim :)
Kesinlikle bu yoruma katılıyorum.
30.000 TL bütçeyle 2. el toplamak ilginçmiş.
Sıfır topla bence.

İşlemcide yapabileceğim testler var mı?
2. el alım satım konusunda en fazla 30 dakika test imkanınız olur. Sağlıklı ve tam testler için 30 dakika çok yetersizdir.

Parçaların kutuları, fatura ve garanti belgelerini isteyin, bilgisayarın tüm parçalarını test edin olağan dışı bir durum mevcut mu? Onun dışında tek almaya gitmeyin.

30 bin TL'ye daha iyisi toplanabilir mi toplayıp görmek lazım, fakat sisteminiz çok güzel hayırlı olsun eğer alacaksanız.
Sıkıntı şu ki Testleri Nasıl Yapabilirim onu bilmiyorum :)

Her zaman sıfır almaya bak o bütçeyle .
Haklısınız ancak dikkatimi çekti ve belkide sistemde hiç bir problem yok

Şu an dolar yüksek ve fiyatlar uçmuş durumda o yüzden biraz beklmenizi rica ederim şöyle 3-4 ay idare edebilirseniz N11 indirimlerde çok güzel ürünler oluyor oradan kendiniz toplayabilirsiniz.

Kesinlikle bu yoruma katılıyorum.

2. el alım satım konusunda en fazla 30 dakika test imkanınız olur. Sağlıklı ve tam testler için 30 dakika çok yetersizdir.
Sanırım biraz daha oyalayabilirim ne gibi testler yapmam gerekli tavsiyeniz var mı?
birde 10.nesil işlemci anakarta uyumulumu bunuda biri açıklayabilirse sevinirim

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı