2. el bilgisayar iadesi

Youne

Hectopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar, kendi yakın arkadaşıma kendi bilgisayarımı sattım sistemimi temiz kullanmıştım ben de iken sistem bir sorun yoktu hatta FPS testi yapıp ona video bile attım FPS değerleri hakkında sistemin içindekileride saydım anlattım kendisine 2. el olarak arkadaşım benden bilgisayarı satın aldı ve aldıktan 6 gün sonra bana sen beni dolandırdın bilgisayar oyunlarda kasıyor diyerek iadesini istiyor ve ondan aldığım paranın üzerine ek yaparak çoktan kendime sistem aldım. Şimdi ise arkadaş testini yapıp ona video attığım oyunda bile bilgisayarın kastığını ve oynatmadığını söylüyor oyun Valorant ben bu oyunu o bilgisayarda 1 yıla yakın oynamışımdır sorunsuz şekilde hatta oynarken bir yandan video klipleri çekiyordum arkadaşım bana “ya bana 5K (paramın yarısını) ver ekstradan sistem bende dursun ya da paramın hepsini ver sistemi de al” diyor. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?2. el ürünlerde iade olabiliyor mu olsa bile alıp ne yapacağım ben test ettim ona da test etmesini söyledim kendisi gerek yok dedi. Gene de test edip video attım sistemi. Ben aydınlatır mısınız rica etsem? Aşırı stres altındayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam siz verirken temizmiş. Kendisi de test yapmaya gerek duymamış siz yapmasını söylemenize rağmen. Malınızın arkasındaysanız para iadesi falan yapmayın. Hukuki açısını bilmiyorum ama.

Büyük ihtimalle monitörü ekran kartına değil anakarta bağlamıştır. Onu kontrol etmesini söyleyin. Ayrıca arkadaşınsa git bir kontrol et yani. Eğer verdiğinde olan performansları gösterdiği halde kastığını iddia ediyorsa herhangi bir iade yapma.

Kendi kullanmış olduğun sistemi tüm testleri ile birlikte arkadaşına gösterdiysen ve o da almayı kabul edip aldıysa olay bitmiştir. Sana parayı verip kasayı evine götürdüğü andan beri kasada olan biten onun sorumluluğundadır.

He bu arkadaşınız format atmıştır driver kurmamıştır sonra da gelip sana ağlıyor olabilir. İstersen bir sor et gerekliyorsa driver falan kur. Ayrıca söyleyin sistemin üzerine 5K isteyip çıkarcılık yapacağına gitsin 2.el'de satsın sistemi başkasına.

Ayrıca driver kurulumundan sonra düzelirse güzel bir konuşma yapıp ilişkini kes derim. Öyle gelip dolandırıcı dedikten sonra üzerine para istemek falan ne yakışır ne de etiktir. Ki sadece sözlü bir şekilde anlaşma yapıldıysa ve parayı elden verdiyse hiçbir şekilde dava da edilemez ama.

Son düzenleme:
Sonuç olarak arkadaşınız hocam bakımları falan yapılmadıysa yapın temiz kurulum yapın tekrar deneyin olmazsa iadesini alın hukuki açıdan bilmiyorum ama dostunuz sonuçta ben bundan dolayı tanıdıklarıma hiçbir şey satmam.

Teknoloji bu, bozulur. Eskimiş, bozulma ihtimali daha yüksek. Her şey bozulabilir. Kendi de bozmuş olabilir. Gir ve biraz ayarlarını düzeltiver. Kullanmasını bilmiyor olabilir.

Hocam arkadaşınızın evi yakıınsa gidin, kasaya bakın neyi nereye takmış, içine bakın kasanın bir sıkıntı var mı, sonra da PC de sürücüleri kontrol edin, hatta temiz kurulum yapın. Evden çıkarken bir tartışma çıkar gibi ama hayırlısı 😊

Selam arkadaşlar, kendi yakın arkadaşıma kendi bilgisayarımı sattım sistemimi temiz kullanmıştım ben de iken sistem bir sorun yoktu hatta FPS testi yapıp ona video bile attım FPS değerleri hakkında sistemin içindekileride saydım anlattım kendisine 2. el olarak arkadaşım benden bilgisayarı satın aldı ve aldıktan 6 gün sonra bana sen beni dolandırdın bilgisayar oyunlarda kasıyor diyerek iadesini istiyor ve ondan aldığım paranın üzerine ek yaparak çoktan kendime sistem aldım. Şimdi ise arkadaş testini yapıp ona video attığım oyunda bile bilgisayarın kastığını ve oynatmadığını söylüyor oyun Valorant ben bu oyunu o bilgisayarda 1 yıla yakın oynamışımdır sorunsuz şekilde hatta oynarken bir yandan video klipleri çekiyordum arkadaşım bana “ya bana 5K (paramın yarısını) ver ekstradan sistem bende dursun ya da paramın hepsini ver sistemi de al” diyor. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?2. el ürünlerde iade olabiliyor mu olsa bile alıp ne yapacağım ben test ettim ona da test etmesini söyledim kendisi gerek yok dedi. Gene de test edip video attım sistemi. Ben aydınlatır mısınız rica etsem? Aşırı stres altındayım.
Reis naptın sıkıntı neymiş aşırı merak ettim. eminim benim gibi merak eden de vardır. bizleri bi bilgilendirirsen çok iyi olur

Technopat Haberler

Geri
Yukarı