2. el DDR4 ve RTX 4060 Ti sistem vs sıfır DDR5 ve RX7600 sistem

Feanorn

Hectopat
Arkadaşlar, bir konuda kararsız kaldım, sizlere danışmak istedim. İkinci el bir sistem var: R5 5600 ve Gainward ghost 4060 Ti 8 GB, 16 GB RAM, B550M, 1 TB SSD, DDR4. sistemi satan adam 24 bin lira istiyor. FurMark testinde 5 dakika sonunda ekran kartı 30 derece oda sıcaklığında 76 dereceye, hotspot ise 89 dereceye çıkıyor.

Bunun yanında Vatan Bilgisayar'dan 24 bin liraya i5-14400F + XFX RX 7600 + 16 GB RAM + 1 TB SSD + H610M anakart, DDR5 sistem alabiliyorum. Sizce hangisi daha mantıklı?

Güncellik ve sıfır olması açısından DDR5 sistem bence.

Yanlış bilgi
R5 5600 alınmaz, LoL-CS oynatmıyor işlemci. Alttaki seçim daha mantıklı. Bu arada i5 13400F-RTX 4060 öneririm.

Son düzenleyen: Moderatör:

Sıfır olanı alırdım.

R5 5600 alınmaz, LoL-CS oynatmıyor işlemci. Alttaki seçim daha mantıklı. Bu arada i5 13400F-RTX 4060 öneririm.
5600 gayette CS ve Valorant tarzı oyunları fersah fersah akıcı şekilde oynatır. Nasıl oynatmıyor?

Rekabetçi oyun oynuyorsan özellikle PUBG vs. ekran kartın nvidia olmalı bence. Yoksa çamur gibi bir görüntü oluyor. DDR5 sistem daha mantıklı ama vatandaki sistem dışında başka sistem bulabiliyorsanız daha iyi. AMD işlemcilerinde çok daha ağır bastığını düşünürsek DDR5 sisteme geçip AMD anakart + nvidia ekran kartı.

RX 6800XT kullanıyorum nedense o çamur gibi görüntüyü elde edemedim.

RX 6800XT kullanıyorum nedense o çamur gibi görüntüyü elde edemedim.
Nvidia ekran kartı kullanan birisinin ekran kartı denetim ayarlarından yaptığı değişiklikler ile çok daha net görüntü elde ettiğini kendi gözümle görmeden önce bende öyle zannediyordum. PUBG gibi oyunlarda Nvidia keskinleştirme ayarları AMD'nin çok önünde.

Tabi kullanıma göre fark olmaz çünkü çoğu AMD kartı zaten saf güçte Nvidia ile çok rahat yarışıyor. Benim bahsettiğim kendi açımdan bir durum.

4060 ti ile rx 7600 arasında baya performans farkı var gibi görünüyor asıl kafamı bu karıştırıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…