2. el ekran kartı alınır mı?

Barış 33

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, ben bilgisayar topluyorum ve ekran kartı konusunda aşırı kararsız kaldım. Önceden de bir konu oluşturmuştum 3060 12 GB mi? 4060 8 GB mi yoksa 5060 mı diye o konuda 2. el RTX 3080 ya da 3080 Ti almam önerildi. Biraz araştırdım 12.000 - 16.000 bandında var fakat satın aldığımda bir sorunla karşılaşmaktan korkuyorum. Bu işlerden pek anlamıyorum diyelim ki bir ekran kartı 3- 4 sene mining yapıldı ya da overclockla kullanıldı ben böyle bir ekran kartı kullanmak istemiyorum ve bu ekran kartının miningde kullanıldığını ya da overclock ile zorlanarak çalıştırıldığını anlamam mümkün mü? Eğer mümkünse nasıl yaparım ve RTX 3080 almak mantıklı olur mu?

Bütçe nedir

Ben pek önermem 2.el ama illa alacağım diyorsan test edip al.

Ekran kartları aslında gerçekten Sağlam yapıdadırlar. En zayıf tarafları Sıcaklık. Temizliğine ve Sıcaklık değerlerine dikkat edildikten sonra arıza yapmazlar denilebilir. 2. El alırken yapmanız gereken ilk şey kartı elinize aldığınızda kontrol ediniz. Sağında solunda darbe izi varmı diye Kart temiz ise artık yapılması gereken en önemli şey furmark testine sokmak. Furmark testi kartı ağlatır. Bu testte oynatılan video kesik kesik olmamalı. Sıcaklık değeri kabul edilen limitlerde olmalı. Test sonuçları da standart değerlerde olursa kartı alabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…