Rehber 2. El Ekran Kartı Almak

Daha önce 2. elde bir çok kart aldım, tamir ettim ve sattım. Deneyimlerimi sizinle paylaşmak isterim, eğer bilinçli bir şekilde kart alırsanız hata ile karşılaşma oranınız gerçekten çok düşük olacaktır.

1- Tek Renk Arızası

Genelde AMD ekran kartlarında karşılaşabileceğiniz bu arıza saptamak biraz zordur, kart oyundayken bir anda görüntü tek bir renk olur ve sesler donarak "Trrrr" diye bir ses gelir. Bu arızayı bende bazen zor saptıyorum. Anlamanın en kolay yolu 20-25 dakika Heaven Benchmark testi yapın ve ardından PSU'yu kapatıp 10 saniye tüm akımın gitmesini bekleyin ve kasayı tekrar açıp 5 dakika test edin, bu şekilde eğer kapanma varsa arıza olduğunu anlayabiliriz. Bu arıza sadece oyunda kendini göstermez, bazen Google'da gezinirken bile olabilir.

Benim de en çok korktuğum arıza aynı bu şekildedir;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2- Yük Altında Çizgi

Ekran kartlarına sadece FurMark testi yapmak hiç bir şey ifade etmez, FurMark testi ile VRAM ve çizgi atma gibi arızaları anlayamazsınız. Kart ile bir oyuna girin ve 5-10 dakika oynayın eğer ekranda bozulmalar çizgiler çıkıyorsa Artifatch veya farklı bir arızayı belirtiyor olabilir. Bu arıza "Tek Renk Arızası" kıyasla anlamak biraz daha kolaydır.

3- Mavi Ekran Hatası

Çoğu kişi ekran kartlarının mavi ekran verdirebileceğini bilmiyor, karta OCCT testi yapın. Eğer mavi ekran vermezse sorun olmaz, çok nadir olsa da böyle bir arıza mümkündür.

4- Sürekli Görüntü Kesme

Ekran kartı sürekli görüntü kesiyorsa bunun nedeni ekran kartı olabilir, görüntü kestikten sonra tüm fanlar uçak gibi ses çıkarıyorsa kart kendini korumaya almıştır.

5- Artifatching

Ekran kartında grafiklerin iç içe girmesi, bozulması, aşırı düzeyde kırılmalar ve yırtılmalar bu arızayı gösteriyordur. Böyle bir karta bulaşmayın, sıkıntı çıkarabilir satan arkadaş yok benim SSD arızalı yok efendim kart sağlam gibi laflara kanmayın. Böyle bir görüntü ekran kartı ile alakalı bir soruna işarettir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Okuduğunuz ve vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. Bu tür arızalar genelde AMD ekran kartlarında olmaktadır fakat NVIDIA kartlar da bu şekil bir arıza verebilir. 2. el ekran kartı almak çok riskli değildir. Sadece bilinçli olun.

Sıfır ekran kartımda artifaching vardı ve şu an ne tamir ediyorlar ne değiştiriyorlar fatura fiyatından iade teklif ettiler yani 800 TL şu an kart olmuş en düşük 1600 TL THH ile uğraşıyorum. AMD almam bundan sonra 1650 Super aldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…