2. el ekran kartı ve işlemci tavsiyesi

Daha fazla  
Arkadaşlar, öncelikle selamlar.

Ekran kartım öldüğü için 2. el ekran kartı almaya karar verdim. Hazır ekran kartını alırken artık ömrünün sonundaki işlemciyi de değiştirme kararı aldım. Öncelikle işlemci olarak Intel i7 4770K düşünüyorum ama ekran kartı için çok kararsız kaldım. ASUS GTX 780 fena değil gibi ama Rainbow, PUBG vb. oyunlarda sorun yaşar mıyım? Tam çıkaramadım. Bu tarz işlerden anlamadığım içinde bilen birilerine sorma gereği hissettim.

Şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Soket uyumlu ise i7 4770K alabilirsiniz. Ekran kartı ile ilgili bütçenizi biraz aşabilirseniz bu kartı öneririm. Normalde AMD kart önerirdim, ancak bu bütçeye seçenek kısıtlı. Kendi sitelerinde daha pahalı bu arada.
Kendi sitelerinde ise:
Ya da ikinci el bir RX 580-590 alabilirsiniz.

Soket uyumlu ise i7 4770K alabilirsiniz. Ekran kartı ile ilgili bütçenizi biraz aşabilirseniz bu kartı öneririm. Normalde AMD kart önerirdim, ancak bu bütçeye seçenek kısıtlı. Kendi sitelerinde daha pahalı bu arada.
Kendi sitelerinde ise:
Ya da ikinci el bir RX 580-590 alabilirsiniz.

Palit'i daha önce kullanmamıştım siz tecrübe ettiyseniz nasıl bir marka oluğu hakkında bilgi verir misiniz acaba?

Palit'i daha önce kullanmamıştım siz tecrübe ettiyseniz nasıl bir marka oluğu hakkında bilgi verir misiniz acaba?
Ben de kullanmadım açıkçası. Palit hakkında şöyle bir bilgi vereyim, NVIDIA ortağı. Yurt dışında popüler ancak Türkiye'de çok da değil. Eğer isterseniz ikinci el farklı markalara bakabilirsiniz. Benimki sadece bir öneri. Sistem sonuçta sizin :).

Sıfır GTX1650 almak yerine ikinci el RX580 bakın temiz kullanılmış. Super eki olmayan 1650, RX570’ ten daha güçsüz.
Palit iyi bir markadır. 1050-1650 alıp ikinci el de pişman olmayın derim 1650S -rx 570 tavsiyemdir ikinci el tarafında.
Ben 1650 tam bütçeye uyuyor diye önerdim. RX 580 daha iyi elbette, ama daha fazla güç istiyor, güç kaynağı nedir bilinmediğinden ötürü önerdim. Bir de, yeni 1650 modeli bu. N11'e bakarsanız GDDR6 yazıyor.

Ben 1650 tam bütçeye uyuyor diye önerdim. RX 580 daha iyi elbette, ama daha fazla güç istiyor, güç kaynağı nedir bilinmediğinden ötürü önerdim. Bir de, yeni 1650 modeli bu. N11'e bakarsanız GDDR6 yazıyor.
İkinci el riski arkadaşa kalmış bir karar, başlığı da öyle açmış. GDDR6 guncellemesi de pek kurtaramadı düz 1650’yi. Ama durum iyice izah edilmiş oldu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı