2. el ekran kartında mining tehlikesine dikkat

KuyucuYusuf35

Femtopat
Arkadaş eğer şu linke tıklarsanız satılık 2. el bir RTX 3060 Ti ekran kartı ilanı göreceksiniz. Açıklamayı okursanız tam olarak şöyle yazmakta:
"Garantisi yoktur. Ürünün kutusu, faturası mevcuttur.
Sadece oyun amaçlı kullanılmış olup, hiçbir şekilde mining yapılmamıştır veya tamir görmemiştir. Üst model karta geçtiğim için satılıktır.
Ürün elden / yüz yüze teslim edilecektir. Kartı inceledikten sonra kararınız olumlu ise ödemesini havale ile yapabilirsiniz. Takas yoktur. Pazarlık yoktur. "
Eğer ve eğer satıcının profiline tıklarsanız yaklaşık 10 tane satılık RTX 3060 Ti ekran kartı görüceksiniz.
Hadi alta toplaşıp biraz dalga geçelim. Hem de bir ekran kartının nasıl mining olup olmadığını anlayacağımızı tartışalım.

Mining yapılmış olması zerre umrumda değil. Oyun oynarken de kart %100 yük altına giriyor aynı şeyler. Önemli olan bilinçli şekilde kullanılması. Yine de satıcının yalan söylemesi güvensizlik oluşturur. Bir satıcı vardı asla mining yapmadım demedim demem diye mesela gözüm kapalı alırım ondan kart.

Elimde miningli bir RTX 3090 FE kartı var 400W maximum limiti var. Bu 400W maximum limiti kullandığım zaman 75, stokta ise ortalama 70 derece çalışıyor. Bu 3060 Ti'lar da test edilerek alınabilirler ki bu kartları en çok yıpratan şey miningten çok oyun oynamaktır(kötü mining yapılmış ise tabii ki mining daha çok yıpratır).

Mining her zaman temiz yapılan bir işlem değil. O kartlar gün boyu tam yük altında çalışıyor. Eğer temiz kullandıysa içini açıp bakımını yaparsan yine ilk gün ki gibi çalışabilir. Ama bu demek değil ki kart temiz. Sıcaklık değeri normal bile olsa o kartların ömrü yinede normanllinden kısa.
Mining kartın alınp alınamıcağı tartışılır. Ama ben özellikle miningte kullanılmamış olan bir ekran kartı aradığımda böyle kötü satıcılara denk geliyorum. Yalan söylemek yerine miningli temiz kullanılmış ekran kartı yazabilir. Ama o da farkında ki fiyatı bir tık daha aşağı çekmek zorunda kalıcak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı