2. El ekran kartındaki yıpranmalar normal mi?

Yıpranma derecesine bağlı. Mesela benim arkadaşımda 1650 vardı. Onu çıkartmıştım ben yaklaşık 4 5 yıllık üzerinde katılaşmış tozlar olur ya onlardan yok bile küçük bir silmeyle tertemiz duruyordu. Sadece oyun için kullandı ama tabii o

Video
Merhaba, ikinci el ekran kartı alacağım bu yıpranmalar normal mi?
Eğer arka aynada mavilik çok fazlaysa kart çok yüksek ısılarda çok fazla çalışmıştır demektir. Çeliktir arkası ve ısındıkça sarı sonrasında mavi renk alır.

Sanırım vidalarında da aşınma var. Emin olamadım ben. Daha net fotoğraflarını yüklersen daha iyi anlaşılabilir. Ayrıca kartın kozmatiğinden ziyade hangi şartlarda nasıl kullanıldığı daha önemli.

Eğer arka aynada mavilik çok fazlaysa kart çok yüksek ısılarda çok fazla çalışmıştır demektir. Çeliktir arkası ve ısındıkça sarı sonrasında mavi renk alır.

Anakarta takılan kısmı biraz yıpranmış o herhangi bir sorun oluşturur mu?

Anakarta takılan kısmı biraz yıpranmış o herhangi bir sorun oluşturur mu?
PCI-E Slotunu diyorsanız... Pinler kalkmadığı süreçte hafif çizikler varsa hiçbir problem olmaz. Sık çıkar tak yapmıştır eski sahibi ya da oksittir. Nazikçe silgi ile silin.

Hocam ızgara biraz yamuk gibi duruyor kart açılmış mı önceden bir bilginiz var mı?

valla ben ikinci el GTX 980 Asus Strix model gayış gibi karttı VRAM yetmediği için sattım ama pişman oldum güzel temiz bir karttı güvenlik etiketi bile üstündeydi karta hiç dokunulmamıştı. Velhasıl kelam kart hiç kurcalanmamışsa standart bir ev kullanıcısından alınır ,dışarıdan bir müdahale yapılmadığı sürece sorun teşkil etmez bu ürünler askeri sınıf ürünler sıcakmış soğukmuş çok sorun yaratmaz ama siz testlerini yapın öyle alın .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…