2. el eski nesil kurumsal kasalara ekran kartı takıp kullanmak mantıklı mı?

Bütçe
3000

RetroGamer

Decapat
Selam,

İkinci el kurumsal kasalara ekran kartı takviyesi yapıp GTA 5 Online gibi oyunları HD kalitede oynayabilir miyim merak ediyorum. Mesela HP 8300 modelinde i5 3470 var ve 8 GB RAM ile 2 bin lira altı bir fiyata satılıyor. Oynayacağım en güncel oyun GTA V diye düşünülürse sizce mantıklı mı? Tabii kasaya sığacak ve anakarta uyacak bir kart almak da önemli oluyor.

Bugün bir sistem toplamaya kalksam en az 5600G almam lazım, fiyatı ve benim isteklerim de malum. Önerebileceğiniz hazır model veya minimum şu işlemci, ekran kartı dediğiniz parçaları bekliyorum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

En yüksek GTX 660 takabilirsiniz gibi duruyor. O yüzden HD de çok zor. Geçenlerde 5600Gli sistem 5bin liraya geliyordu indirimde yine öyle bir indirim yakalarsanız 5600G alın. Bu kadar eski bilgisayarları almayın.
Not: Zaten bu bilgisayara ekran kartı takılmıyormuş.

Ekran kartı takarken kasanın güç kaynağına dikkat edin eğer ekran kartına göre düşikse sıkıntı çıkarabilir.

Bazı yatay kasalara R7 200 serisi ekran kartı takıldığını gördüm, HP sadece bir örnekti aslında. 5600G 5 bin liraya gerçekten çok avantajlıymış, nerede satıldı acaba? Veya nereden takip edeyim? Ayrıca 5600G'nin eski oyunlarda sorunlu olduğunu söylüyorlar, DX9 için böyle bir şey görmüştüm. Dual boot ile Windows 7 de kullanmak istiyorum, orada da patlıyor sanırım.

Windows 7 kullanmayın öyle bir sistem de Windows 10'u rahat açar. Amazon da 2K ydı 5600G anakart RAM ve güç kaynağı ile 5K oluyordu.

Windows 7 kullanmayın öyle bir sistem de Windows 10'u rahat açar. Amazon da 2K ydı 5600G anakart RAM ve güç kaynağı ile 5K oluyordu.
Neredeyse %50'den fazla indirim yapılmış, her gün bakacağız artık anlaşılan.

W7 için de şöyle söyleyeyim, ben eski oyunları oynuyorum ve 5600G o yüzden soru işaretli. Şimdinin sadece işlemci parasından daha cüzi bir fiyata hazır bir Dell, HP vs bulup (illa slim kasa olmasına gerek yok) ekran kartı takviyesi yaparak en azından GTA V oynayabileyim diye bakıyorum.

Belki low profile kartlar takılabilir. GT 1030 için 2. el piyasasına bakabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…