2. el HDD'den virüs bulaşır mı?

holmeessese

Centipat
Daha fazla  
Yakın zamanda bilgisayarcından 3 tane laptop HDD aldım WD, Samsung, Hitachi (kötü diskler sağlık % 30'larda merak için aldım)
WD'yi taktığım ve PC'yi açtığım zaman disk yönetimi donuyor ve açılmıyor PC'yi kapattığımda ekran gitti ama fanlar hala dönüyordu. Ben de hemen düğmeye basılı tutup PC'yi kapattım ve HDD'yi söktüm.
Diğer iki HDD'yi daha önceden birkaç kere biçimlendirdim hızlı biçimlendirme yaptım belki HD tunedan erase de yapmışımdır.
C diskine virüs bulaşma ihtimali var mıdır?
WD'den şüpheliyim ama PC tanımadı o diski bozuk da olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yakın zamanda bilgisayarcından 3 tane laptop HDD aldım WD, Samsung, Hitachi (kötü diskler sağlık % 30'larda merak için aldım)
WD'yi taktığım ve PC'yi açtığım zaman disk yönetimi donuyor ve açılmıyor PC'yi kapattığımda ekran gitti ama fanlar hala dönüyordu. Ben de hemen düğmeye basılı tutup PC'yi kapattım ve HDD'yi söktüm.
Diğer iki HDD'yi daha önceden birkaç kere biçimlendirdim hızlı biçimlendirme yaptım belki HD tunedan erase de yapmışımdır.
C diskine virüs bulaşma ihtimali var mıdır?
WD'den şüpheliyim ama PC tanımadı o diski bozuk da olabilir.
Evet, ikinci el HDD'den C diske virüs bulaşabilir.
Virüs Bulaşma Riski ikinci el bir hdd üzerinde eski sahibinin verileri kalmış olabilir. Bu veriler arasında (virüsler, Truva atları, fidye yazılımları vb.) bulunma olasılığı mevcut hocam. Disk biçimlendirilmiş olsa dahi tam ve güvenli bir silme işlemi yapılmadığı takdirde bazı kalıntılar kalır veya düşük seviyeli format atılmadığı durumlarda iyi şeyler olmaz.

Güvenli Biçimlendirme
Antivirüs Tarama
Format

Disk üzerinde bulunan ve kaynağı veya içeriği bilinmeyen hiçbir dosya veya program çalıştırdınız mı?

Bendede Laptop HDD'leri var çoğu sorunlu.

Partition tarzı bişey olabilir, Windows biçimlendirme yaparken virüs kendini saklar size önerim güvenli modda açıp kapsamlı bir virüs taraması yapmanız.
onu nasıl yapıyoruz
yer kaplayan dosyaları içinde tutmak istiyorum çünkü
bir nevi kullanmak istiyorum ömründen de haberim var bir nevi flash disk gibi

Ayarlara gir, Güncelleme ve Güvenlik kısmından Kurtarmaya tıkla.
Aradan Gelişmiş başlangıç altındaki Şimdi yeniden başlat seçeneğine bas.

Açılan mavi ekranda sırasıyla Sorun Gider - Gelişmiş Seçenekler - Başlangıç Ayarları - Yeniden Başla

Bilgisayar yeniden açılınca çıkan ekranda F4 tuşuna bas, güvenli modda açılır.

Güvenli modda açılınca, önce Windows Defender’ı aç, Tam Tarama yap.
Ekstra olsun dersen, Malwarebytes indirip bir de onunla tarat.

umarım yardımcı olur hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı