2. el HDD'nin sağlığı nasıl?

KaanKalay2121

Hectopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Samsung HD103SJ
Anakart
B450M S2H
Merhaba arkadaşlar, arkadaşımda 1 TB hard disk varmış, ben almak istedim. Daha parasını vermedim. Duruma göre parasını verip, hard diski alacağım. HD tune adlı uygulamadan hard diski bir kontrol edeyim dedim. Sonuçlar bu şekilde:

Nedenini bilmediğim şekilde burada kendi kendine durdurdu.

Isı olarak da 40 civarlarında (43-45).

Bu harddiskde bir sorun var mıdır, sizce alınır mı? SSD'nin yanına alacağım.

Görselde test tamamen bitmemiş ama sonlara doğru bir bad sector (bozuk sektör) gözüküyor. Bozuk sektörlere sahip bir diski satın almanızı önermiyorum.

Ayrıca bu disk zaten eski de olsa gerek. Samsung'un HDD üretim biriminin uzun yıllar önce Seagate firmasına satılmış olması lazım. Yani bu disk yüksek ihtimalle 10 yaşından büyük.

Neden tam bitmediğini bende anlamadım. Evden çıktım, geri geldiğimde test burada kalmıştı. SSD'im var. Bu harddiski küçük işlerde kullanıcam. Arkadaşda ucuza veriyordu, kararsız kaldım.
Buda tam bitmiş quick scan testi.

Eğer derseniz bu disk maksimum 2-3 aya ölür falan, hiç almayayım en azından param çöpe gitmez ama birazda olsa götürür derseniz alacağım. Çünkü fiyatı bana göre uygun geldi.

Dosya Ekleri

• gfdgdx.PNG
    40,2 KB · Görüntüleme: 17

Arkadaşın ne kadar istiyor bunun için?

Ne zaman öleceğini bilemiyorum ama mevcut bozuk sektörler problem yaratabilir. Testin bitmiş halinde daha da çok bozuk sektör bulunmuş.

Bu disk için ne kadar fiyat isteniyor? Bulabilirseniz aynı fiyatta gerekirse daha düşük boyutlu ama sorunsuz bir disk almanızı öneririm.

Ayrıca quick scan tikini kaldırarak tekrar test yapın, quick scan yüzeysel bir tarama yapar. Yüksek ihtimalle sonlara doğru daha çok bozuk sektör olabilir.

500 diyor. Bu fiyata 2. el bu GB yok gibi ama sorun çıkaracağa benziyor. Üzülerekten arkadaşa geri vereceğim galiba.
Arkadaşınıza bu test sonuçlarını, hatta bence konuyu gösterin. Kendisi de bozuk sektörlerden haberdar olmayabilir.

Arkadaşınıza bu test sonuçlarını, hatta bence konuyu gösterin. Kendisi de bozuk sektörlerden haberdar olmayabilir.

Bilmiyorum biliyor mu, söylediğine göre kendi kasasından sökmüş. Bir sorun yok dedi. Bu bozuk sektörler daha da çok yayılma gibi bir durumu olur mu alırsam? Diskler hakkında pek bir bilgim yok da.

Bilmiyorum biliyor mu, söylediğine göre kendi kasasından sökmüş. Bir sorun yok dedi. Bu bozuk sektörler daha da çok yayılma gibi bir durumu olur mu alırsam? Diskler hakkında pek bir bilgim yok da.

Sectorleri diskin içinde bulunan binlerce depolama bölgesinden biri gibi düşünebilirsin, eğer bir sector kullanılmaz hale geldiyse ona bad sector deniyor ve bu fiziksel bir sorundur genelde düzeltilemiyor(o kısım gözardı edilip atlanabiliyor) ama tabi ki bir kere çıktıysa zamanla artacaktır.

Yayılma ihtimali var. Eski bir disk olduğu için artık normal sayılabilecek şeyler. Şansa bir verinizi barındırdığınız sektör sonradan hasar alırsa problem yaşayabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…