2. el HTC Vive alınır mı?

Ünal00

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşletim sistemi: Windows 11 Pro
Anakart: Asus Prime B450M-K
CPU: AMD Ryzen 5 1600 Six-Core 3.50 GHz
Ram: 16 GB
GPU :MSI Radeon RX 570 ARMOR 4G OC
SSD: Lexar 256 gb ssd , TwinMOS 256 gb ssd
Sahibinden'de ikinci el HTC Vive gördüm. Fiyatı 5000 TL. Bilgisayardaki oyunları VR oynamak için almayı düşünüyorum, sizce alınır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sahibinden'de ikinci el HTC Vive gördüm. Fiyatı 5000 TL. Bilgisayardaki oyunları VR oynamak için almayı düşünüyorum, sizce alınır mı?

Alınabilir, ama düşük yanları var, ben şu an hala klasik HTC Vive'yi kullanıyorum, Quest 2'im olmasına rağmen HTC Vive'yi tercih ediyorum. Ama alırsanız, bilmeniz gereken önemli unsurları var. HTC Vive'ın çözünürlüğü şu anki VR'lara göre çok düşük ve neredeyse piksel sayılacak kadar belirgin bir screen door efekti var. Ben kendim çok umursamıyorum, oyuna dalınca gidiyor ama genellikle fark edilir. Kurulumu, şu anki gözlüklere göre zor tracking için kamera gibi base Station'lar kullandığı için duvara monteleme yapmanız gerekir. Vive'ın kontrolcüleri olarak kendim Quest 2'ninkine kıyasla tercih etsem de genel olarak çoğu kişiye göre kötü ve kullanması daha zor.

Artı yönlerinden ve neden kullanmayı tercih ettiğimden bahsedecek olursak, gözlüğü takip sistemi olarak kurması zor olsa da, base station kamera takip yöntemi şu anki en iyi ve en keskin takip etme yöntemidir, çözünürlük olarak düşük olsa da panelleri OLED olduğundan renkleri, şu anki Quest 2'ye kıyasla çok daha iyi. Bu aralar OLED panelleri sadece yüksek bütçeli VR'larda bulunuyor. Vive'yi tekrar kullandıktan sonra Quest2'nin renkleri bana fazla soluk geldi, pil ömrü sıkıntısı yok. Quest 2'yi kullandığım zamanlarda her zaman 1-2 saatte şarjı bitiyordu. Vive ise direkt şarjla çalışmıyor rahat 4-9 saat kullanabiliyorum. Ondan sonra da kontrolcünün şarjı bitiyor zaten.

Teşekkürler konu kilit.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…