2. el iPhone 12 Pro vs sıfır iPhone 13

Fatih053

Centipat
Daha fazla  
3 senedir bende olan 0 olarak aldığım 12 Pro cihazim yaklaşık 4-5 ay önce ahize problemi ve yaklaşık 1 ay önce de anakart ve Face ID sorunu çıkarttı. Bunları yaptırdım ama gerçekten çok pahalı tuttu. Sizce 12 Pro'yu kullanmaya devam mı etmeliyim yoksa sıfır 13 mu almalıyım ve arasındaki fark olarak deneyim olarak ne kadar bir değişiklik hissederim? Yani arasındaki teknik vesaire farkları söylerseniz çok iyi olur. Bütçem de kısıtlı zaten 12 Pro yaptırmaya çok para verdim. Bir de satacağım üstüne ekleyeceğim. Sizce 13 almak daha mantıklı mi? 12 Pro'dan sonra ne gibi farklar olur 13'te?

13 daha güncel kısa çentik ve sinematik modu var 12 Pro'nun kasası ve arka kamerası daha iyi güncellik için 13 tercih edilebilir ancak almışken bütçe artırıp bir 2.el 14 Pro alınabilir.

Apple seven bir kardeşimizsin anlaşılan. Yeni çoğu zaman iyidir. Bu nedenle iPhone 13 daha mantıklı.

Bu arada ben de Samsung A35 kullanıyordum ve çok donuyordu. Satıp iPhone 15 aldım ve çok daha memnunum. Gerçekten böyle bir hız hiçbir yerde yok. Sıfır donma ve kasma. Aşırı güvenli üstelik. Android'e her gün bir virüs bulaşıyordu. iPhone 15'i 5 ay oldu alalı bir tane bile virüs bulaşmadı.

(!)

Eğer geniş açı ve MagSafe ile çok işiniz yok ise iPhone 16e güncellik performans açısından daha mantıklı hocam.

Elimde iki cihaz da var. Bence 13’ün kamerası 12 Prodan daha güzel çekiyor. 12 Pro tasarım olarak daha kibar. Apple 13 serisinden itibaren kamerada bir şeyleri değiştirmişti teknik detayını bilmiyorum ancak daha iyi olmuştu kameralar. Ama elindeki cihazı yaptırdıysan ve şuan kullanımında bir aksaklık yaşamıyorsan kullanmaya devam et derim. İki cihaz arasında uçurum bir performans farkı yok bence günlük kullanımda.

13 daha güncel kısa çentik ve sinematik modu var 12 Pro'nun kasası ve arka kamerası daha iyi güncellik için 13 tercih edilebilir ancak almışken bütçe artırıp bir 2.el 14 Pro alınabilir.

Hocam vallahi 14 Pro temızını bulmak zor gıbı.

Eğer geniş açı ve MagSafe ile çok işiniz yok ise iPhone 16e güncellik performans açısından daha mantıklı hocam.

Hocam aslında cok yokta oyle seylerle ısım gorunus olarak gercekten 16e cok kotu duruyor ama kararsızım 13mu alsam 14mu yoksa 16e mi hepsı kafamda? Aslında 13 ıle 14 aynı ıslemcıyı kullanıyor mantıklı degıl 14 almak da 13'te dedıgım gıbı alma sebebım tekrardan telefonun sorun cıkartıp benı zora sokması 13'te ıs gorur de 6 GB RAM'den 4E dusmek falan fark eder mı acaba?

Hocam zaten belırttıgım gıbı cıhazı 2 3 kez hanı yaptırdım 13 15k falan masraf cıkarttı halen daha guven vermıyor omru bıttı sanırım satıp 13 almak ne kadar mantıklı ustune yaklasık 8 10k ekleyıp bılemıyorum.

Benim tavsiyem 16e bakman hocam gerek 8ram gerek yapay zeka gerek işlemci sizi daha ilerde tutar. Dediğim özelliklere inanılmaz tutkunuz yoksa 16e alın geçin derim.

Öncelikle iPhone 13'ün iOS 26 ile rezalet seviyede olduğunu söyleyebilirim. Artık ne sıfırı ne de 2. eli alınmamalı ana telefon olarak. 4 GB RAM olması zaten en büyük eksisi, bugün 12 GB RAM'ler konuşuluyor kaldı ki en aşağı 8 GB RAM artık uzun vadede daha iyi olacaktır. iPhone 14, fazladan 2 GB RAM desteği sunan bir iPhone 13 özünde. Yani aynı telefon diyebiliriz. Size önerim temiz 2. el 14 Pro bakmanız olacaktır. Bütçenizi 10k daha artırırsanız 2. el 15 Pro çok daha mantıklı olur. 12 Pro'dan sonra gerek RAM konusunda gerekse kamerada düşüş yaşamayın derim. O kadar para verip 60 Hz telefon da saçmalık.
Eğer illa sıfır istiyorsanız, 12 Pro tecrübesinden sonra 2. ellerden korkar haldeyseniz o zaman en azından sıfır düz 15'e zorlamanızı öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…